Träna för din hjärna

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Ta dig tid att titta sju minuter på videon - för då kan du inte sluta förrän videon är slut!

Dagens stavgång startade i hällande regn och slutade med strålande solsken.

Under promenaden berättade Claes om ett inspirerande föredrag om vad rask promenad tre gånger i veckan kan göra för din hjärna. Föredraget finns på Vårdguiden 1177, Kalmar.

Ta dig tid att titta sju minuter på videon - för då kan du inte sluta förrän videon är slut!

Och ett bra sätt att träna är att varje måndag , oavsett väder, gå stavgång med Sjövalla FK under ledning av Inger och Claes Green. Gratis!

Utdrag ur introduktionstexten:

"Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.

Anders Hansen, överläkare i psykiatri, berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Anders har skrivit böckerna "Hjärnstark" och "Hälsa på recept". Han menar att fysisk aktivitet är det viktigaste man kan göra för sin hjärna.

Anders ger konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering!"

Text och bild: Bengt G Bengtsson