Månadsmöte den 12 oktober med Karlo Pesjak

Vi fick information om kommande aktiviteter samt uppleva Tatrabergen och dess vackra och dramatiska natur i Slovakien genom bild- och berättarkonst av naturfotografen Karlo Pesjak.

  • Foto Karlo Pesjak

INFORMATION:

Gunnar Häggström välkomnade de 101 närvarande, och informerade om att:

  • Vid månadsmöte i november utgår lotteriet, till förmån för information om vårens resa till St Petersburg.
  • Vid årsmötet i februari får vi information om "Framtidsfullmakt".
  • Nästa års månadsmöten kommer förmodligen inte att hållas i Råda Rum. Styrelsen överväger olika alternativ.

Jan-Erik Johansson informerade om att det finns platser kvar till Falkenbergsrevyn. Till St.Petersburgsresan har reserverats 35 platser varav redan över hälften är bokade.

Claes Green informerade om att det finns några platser kvar till Operabesöket och till Tillskärarakademin finns två platser.

Ulla Nordström upplyste om att det finns 4 platser kvar till Karl-Gerhard och en till sista lunchteatern. Båda med omedelbar betalning.

DAGS FÖR DAGENS UNDERHÅLLNING:

Bildvisning och berättelser om Tatrabergen

Lennart Nyborg:

Vi fick följa med och uppleva Tatra bergen och dess vackra och dramatiska natur i Slovakien genom bild- och berättarkonst av naturfotografen Karlo Pesjak.

Karlo som är medlem av Naturfotograferna i Sverige kommer ursprungligen från Slovenien. Han kom tidigt till Sverige och har bott sedan länge i Skåne.

Karlo visade med stor inlevelse det Slovakiska bergslandskapet med vackra bilder. Taggiga dramatiska bergstoppar mellan 2000 och 2500 meter höga, klädda i dimma och däremellan böljande gröna dalar med färgrika blomsterängar, härbärgerande många rariteter som man inte får uppleva på annat håll. Naturens skönhet framhävdes genom att i landskapet väva in bilder på fåglar och däggdjur som falkar, örnar, bergsgetter och murmeldjur.

Karlos mångsidighet som fotograf accentuerades även utav bilder på folkliv och idylliska färgglada hus från den Slovakiska landsbygden.
Att Karlos dessutom gladde med några folkvisor gjorde eftermiddagen till något att längta till.

Se bilderna i Google Foto.

Fler bilder finns på Karlo Pesjaks Facebooksida