Squaredans torsdagar 10-12

Ny aktivitet. Squaredans i Kulturhuset, Röda Rummet. Torsdagar. 10-12. Start den 14 september. 10 ggr. 200 kr

  • Bild från Vinga Yellow Rockers

Vad är squaredans?

Dansen går till så att man lär sig ett antal calls (kommandon), vad de heter och hur man utför dessa. När man dansar har man en caller (dansledare) som sjunger/pratar ut dessa calls.

Callern har till uppgift att bestämma och styra dansen och blanda dessa calls olika, så att varje dans blir unik. För dansaren gäller det att vara skärpt och lyssna på callern samt att genast utföra den givna instruktionen.

Squaredans är internationell och finns i ett stort antal länder. Den är enhetlig, dansas lika samt namnen på de olika callen är lika oavsett land. Därför kan man åka till vilket land som helst där det finns squaredans och dansa.

Musiken är mycket varierande - pop, rock, country, schlager, jazz, blues osv. Det enda som krävs är att det går att promenera i takt med musiken.

Vad gör squaredans för mig?

All dans är bra för kroppen, men eftersom squaredans kräver att man hela tiden lyssnar och är skärpt så får även hjärnan motion. Det gör också att dagens jäkt och livets bekymmer lätt glöms bort, så att man får den där mycket viktiga andningspausen.

Squaredans är en mycket social dansform, där man träffar nya människor varenda gång man åker ut på dans. Man bjuder upp som vanligt, men dansar sedan fyra par tillsammans i en square (fyrkant). De övriga dansarna kan från början vara obekanta, men när man åter hamnar i samma square känner man igen varandra. Snart är man riktigt goda vänner. Att ha roligt och att träffa vänner, nya som gamla, är det absolut viktigaste i squaredans.

Intresseanmälan snarast möjligt

Anmälan görs till Birgitta Loftäng, enligt nedanstående alternativ:

1. E-post birgitta.loftang@telia.com

2. Brev eller kort till Birgitta Loftäng, Ankares väg 123, 435 42 Mölnlycke

3. Per telefon 0706-65 24 29 kl. 9 - 12 tisdag 29 aug. eller onsdag 30 aug. I undantagsfall vid månadsmötet 7 sept.