Februari månadsmöte

Stephan Bengtsson berättar om "Blekingeentreprenör i Rwanda – glädje och frustration" OBS! anmälan krävs. Uppdaterat 220211

Rwanda, tidigare skrivet Ruanda, formellt Republiken Rwanda (rwanda: Repubulika y'u Rwanda, franska: République du Rwanda, engelska: Republic of Rwanda), är en suverän stat i Östafrika som gränsar till Burundi, Kongo-Kinshasa, Tanzania och Uganda. Rwanda är det folktätaste landet på afrikanska fastlandet.

Stephan Bengtsson berättar om sina erfarenheter i ett land som de flesta av oss bara hört om på TV.

Ådalskyrkan i Mörrum den 10 februari 2022, klockan 14.00.

Information och som vanligt kaffesamkväm.

VÄLKOMMEN!

20220211: 33 personer lyssnade på en mycket intressant berättelse med bilder som Stephan framförde. Vi fick verkligen en uppdatering av skolans geografiundervisning när han visade hur stor världsdelen Afrika är i jämförelse med övriga världsdelar. Det var spännande att se bilderna på djuren såsom bergsgorillor, elefanter, giraffer mm och höra hur befolkningen har det. Det framstod klart att bristen på rent vatten är akut. Vi hoppas på att pandemistoppet för Safeman:s vattenreningsfabrik bara blir tillfälligt, behovet är stort av rent vatten. Många tänkte en extra tanke på hur vi slösar på livsmedlet rent vatten!