Utbildning KPR

Tisdag den 10 mars 2020 i folkets hus Köping kl 09.00 - 15.00. Utbildningen är öppen för alla intresserade. Föreningen avgör vilka som ska delta. Under dagen informerar Regionens utvecklingsledare Lena Ludwigsson om "Samverkan individuellplanering" (SIP).

Aktivitetsträff för samtliga aktivitetsledare

Torsdagen den 5 mars 2020 i Eldsbodahuset, Skolgatan 15, Hallstahammar kl 09.30-14.00. Ämnet är om vi genom samarbete kan skapa en fortsatt bra utveckling. Distriktets aktivitetsansvarige Sten Johansson svarar för konferensens innehåll.

SPF Seniorerna Västmanland DM Bowling 2020

Bowlare från SPF Seniorerna Västmanlands föreningar bjuds in till distriktsmästerskap i bowling fredag 3 april kl 10.00 hos O'learys i Köping.

Vårdcentraler drivs som intraprenad

Från årskiftet 2019/2020 drivs Region Västmanlands vårdcentraler som intraprenad.

Pensionspolitik med riksdagsledamöter

I dag besöktes SPF Seniorerna av Moderaterna i riksdagens socialförsäkringsutskott. På dagordningen stod pensioner och pensionspolitik. SPF Seniorerna upprepade sitt krav på att pensionssystemet i sin helhet ska ses över och manade till öppenhet om förändringar av det.

Eva Eriksson medverkade i Kontantupprorets seminarium i riksdagen

– För tre månader sedan beslutade riksdagen att tillgången till kontanter ska säkras. Men samtidigt minskar möjligheten att faktiskt använda dem eftersom fler och fler affärer, caféer och restauranger blir kontantlösa. Alla kan eller vill inte betala med kort eller andra digitala lösningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Glädjande att riksdagen beslutat om ytterligare 2,5 miljarder till välfärden

Det gläder mig att riksdagen i dag beslutat om ytterligare 2,5 miljarder för att stärka välfärden i kommuner och regioner. Tillskottet är behövligt, inte minst för äldreomsorgen. Men dagens tillskott är samtidigt en tillfällig satsning som är långt ifrån tillräcklig för att lösa äldreomsorgens akuta situation.

Så mycket krymper inkomsten vid snabbt uttag av pensionen

En hygglig tjänstepension kan innebära all skillnad i världen för din inkomst som pensionär. Nio av tio svenskar har denna pensionsdel som ökat i betydelse de senaste åren. Valet av hur man tar ut tjänstepensionen påverkar den sammanlagda inkomsten med tiotusentals kronor över tid, visar en ny undersökning. – Ett livsvarigt uttag är ett bättre val för merparten människor enligt våra beräkningar, säger Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Väntetiderna till särskilt boende ökar

Den genomsnittliga väntetiden till särskilt boende ökade med drygt två veckor, nästan 30 procent, mellan 2018 och 2019.

Dra igång en egen cirkel!

Vill du lära dig att färga tyg, prata engelska eller bli bättre på källkritik? De flesta lokalföreningar i SPF Seniorerna ordnar någon form av studiecirklar.

Jag har ingen lust längre

Tappat lusten helt. Jag älskar min man och vill leva tillsammans men orkar inte med det sexliv som han önskar sig. Vad gör man?

Vården är skicklig men otillräcklig

Andelen överbeläggningar på sjukhus och utlokaliseringar av sjuka har ökat med nästan 70 procent sedan 2014, enligt Socialstyrelsen.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser