KLIMATSMART TÅGRESA TILL ITALIEN OCH GARDASJÖN

Nu har den första gruppen med tjugo nöjda SPF-pensionärer från Arboga och Kungsör återvänt från en tio dagars spännande och upplevelserik resa med tåg till Gardasjön. Tågresan från Arboga respektive Kungsör till Garda tog två dagar med en övernattning. Den första gruppen startade resan den 25 april och var åter den 4 maj.

Dags att anmäla lag till SPF Seniorerna Västmanlands DM i boule

DM avgörs tisdag 4/6 kl 09.30 på Lövuddens IP i Västerås. Anmälan av lag senast 27 maj.

Uppmärksammad tågresa till Italien

SPF Seniorerna Västmanlands tågresa till Italien har uppmärksammats i Bärgslagsbladet och i P4 Västmanland. Tisdag den 2 april höll distriktets reseansvarige Göte Westerberg en informationsträff i Tallåsgården, Kungsör för ett 20-tal medresenärer. På plats fanns även Peter Lennström från researrangören Grand Tours som berättade om tågresan i Greta Thunbergs spår. Intresset har varit så stort att resan fick delas upp den i två omgångar. Första gruppen avgår den 25 april och den andra 9 maj. Totalt är de nästan 40 SPF seniorer.

Ny distriktsordförande 2019 från Surahammar

Till ny ordförande för SPF Seniorerna Västmanland valdes Lisbeth Wernerson, SPF Seniorerna Surabygden vid distriktets 49:e årsstämma som hölls den 29 mars på Culturen i Västerås. Runt 100 ombud från distriktets föreningar hade samlats för att lyssna på föredrag om Badelunda inklusive de senaste fynden från Anundshög. Efter årsstämmoförhandlingarna underhölls ombuden av kvartetten Jazz på vinden. Vid stämman beslöts att SPF Seniorerna Västmanland kommer att fira sitt 50-årsjubiléum nästa år. Årets kulturdag ställs in för att kunna satsa på jubiléet nästa år.

Åldersdiskrimineringen måste upphöra omgående!

Åldersdiskrimineringen av Sveriges seniorer måste upphöra omgående. Livserfarenhet är positiv och behövs i större utsträckning i det svenska samhället, enades SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och riksdagsledamot Barbro Westerholm om när de möttes på Pensionärsparlamentet i Umeå.

Välkommet med avskaffad särskild löneskatt

Den särskilda löneskatten för äldre avskaffas från och med den 1 juli i år. SPF Seniorerna välkomnar riksdagens beslut.

Ny rapport: Bostadstillägg i särskilt boende – kommunernas kassako?

I genomsnitt för de sju kommunerna får pensionären behålla 37 procent av bostadstillägget på 2 700 kronor per månad, alltså ungefär 1 000 kronor. Samtidigt medför de ökade avgifterna för särskilt boende på grund av det tillkommande bostadstillägget att 63 procent, eller 1 700 kronor, av bostadstillägget dras in av kommunerna.

SPF Seniorerna träffade LO:s ordförande

SPF Seniorerna i samtal med LO:s ordförande om bland annat pensionssystemet

EU-valet: Hallå där Heléne Fritzon, Socialdemokraterna

Senioren intervjuar partiernas EU-kandidater. Hélene Fritzon (S) vill få fart på de sociala frågorna.

”På Island jobbar man mycket och länge”

På Island är målet att pensionen ska vara 65-70 procent av lönen. I Sverige ligger vi långt under det, med omkring halva lönen kvar.

”Förlust för samhället att låta bristen fortgå”

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, tror att samhället skulle ha mycket att tjäna på att bygga fler särskilda boenden.

Pensionärsparlament kan få efterföljare

Pensionärsparlamentet i Umeå avslutades på fredagen (17/5). Men det kan vara början på något nytt.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser