Seniormässan – livskvalitet för seniorer

Fredag den 15 november arrangerade Hallstahammars kommun årets Seniormässa i Forum, Hallstahammars folkets hus. Mässan vände sig till alla över 55 plus. Cirka 40 utställare mötte mer än 700 besökare

Ny Informationsfolder från distriktet

Styrelsen för SPF Seniorerna Västmanland har beslutat att ta fram en informationsbroschyr som presenterar föreningarna, distriktet och förbundet. Folderna är tänkt för att användas på mässor etc. Föreningarna får själva göra sina utskrifter.

Klubb 65 segrade i SPF Västmanlands seriespel i boule

I Västmanlands SPF-distrikt har 6 föreningar under våren och sommaren deltagit i ett seriespel i boule med 3st 3-mannalag i varje tävling

Louise Hoffsten föreläser på Seniordagen 7 oktober

Seriordagen i Västerås äger rum på Aros Congress Center i Västerås den 7 oktober. Årets tema är ”Hälsa och självständighet i ett långt liv” och Louise Hoffsten är bokad som föreläsare! SPF Seniorerna Västmanland ställer ut bland ett trettiotal utställare.

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Liberalerna vill utreda aktiv dödshjälp

Liberalerna har bestämt sig för att kräva en parlamentarisk utredning om aktiv dödshjälp.

Lata dagar på Thassos

Hösten är en bra tid att åka söderut. Fortfarande varmt i vattnet och mer behagligt i luften. Den grekiska ön Thassos bjuder på både strandhäng och vacker natur för den som vill vandra.

Så ska äldreomsorgen få tag i personal

Förre metallbasen Göran Johnsson får regeringens uppdrag att hitta tiotusentals undersköterskor till äldreomsorgen.

Nytt larm: Äldres behov av vård sänker regionernas ekonomi

Nästan alla landets regioner går nu med underskott. Fler sjuka äldre framhålls som den kanske viktigaste orsaken.

Åtta av tio vårdcentraler saknar geriatriker

Flera veckors väntetid till läkare, inga sittplatser i väntrummet och inga geriatriker. Så ser det ut på Stockholms vårdcentraler.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser