SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 3-7 juli och lyfter viktiga seniorfrågor

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Partierna har tilldelats en halvdag var, utspridda under fem dagar, istället för att ha en hel dag för sig själv. Hittills har drygt 800 arrangörer anmält 2 000 evenemang. Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats i Almedalen för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar, underhåller relationer och bygger nya.

"Ett viktigt steg för bättre äldreomsorg"

I dag mottog regeringen en utredning som föreslår en äldreomsorgslag. SPF Seniorerna står bakom förslagen och anser att skärpningarna är angelägna för att höja kvaliteten. "Det här är ett viktigt steg för bättre äldreomsorg" säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Åldersdiskrimineringen i de nationella screeningprogrammen måste upphöra

Socialstyrelsen agerar inkonsekvent när det kommer till screeningprogrammen. Övre åldersgränser leder till en ojämlik vård där äldre diskrimineras. Hälso- och sjukvården i regionerna samt staten i form av myndigheter och regering måste ha som vägledande princip att i tid upptäcka och behandla en sjukdom och det måste gälla alla oavsett ålder. Detta är några av slutsatserna i SPF Seniorernas nya rapport om screening.

Eva Eriksson kommenterar dagens besked om vårändringsbudgeten

Riksdagen har idag röstat igenom regeringens vårändringsbudget, och en höjning av garantipensionen. "Det gläder oss att samtalen och diskussionerna har resulterat i ett bättre förslag för Sveriges pensionärer, men vi går allt längre bort från ett inkomstrelaterat pensionssystem mot ett grundtrygghetssystem" säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna kliver fram i Almedalen

Dags igen för Almedalsveckan fysiskt på plats efter två års pandemiuppehåll. SPF Seniorerna tänker ta chansen att få partierna att lyssna.

Konditionsträna och stärk hjärtat!

Seniorens Må Bra-expert Madelein Månsson utbildade sig till personlig tränare när hon var 62 och är nu vid 78 års ålder i sin bästa fysiska form. Här visar hon hur du tränar kondition och stärker hjärtat.

Undersökning: Det är enklast och svårast med digitala tjänster

En av fyra över 65 år tycker att det är svårt att göra videosamtal online. Många äldre tycker också att digitala sjukvårdstjänster är svåra att hantera. Det visar en ny undersökning.

Efter kritiken: Så ska handläggningstiderna kortas

Pensionsmyndigheten har fått hård kritik för de långa handläggningstiderna när det gäller bostadstillägg. Nu har regeringen gett Pensionsmyndigheten i uppdrag att vidta åtgärder för att korta dem.

Se Tootsie med Senioren!

Söndagen den 20 november kl 15.00 är det Seniorens läsare och SPF Seniorernas medlemmar som tar över anrika Oscarsteatern för en föreställning av komediklassikern Tootsie. En riktigt kul eftermiddag utlovas! Läs mer och boka.

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser