Kom och var med i gänget på vår Facebooksida...

Facebook ingår numera i vårt utbud som de flesta av våra medlemmar säkert hört talas om. Detta är ytterligare en möjlighet att kommunicera med varandra och föreningen... För att komma till vår förenings Facebook sida direkt samt all information om hur man blir medlem m.m. finns här... Tveka inte sidan blir mer spännande om vi alla är med!

Ett reportage från månadsmötet den 9 september...

Hur kunde det brinna i Västra Vemmenhög och gryningspyromanens skor var där men inte han?

Lunds Kommun/Polisen Lund informerar...

Den 1 september hölls möte med Kommunala Pensionärsrådet, Kommunpolisen Joakim Nyberg deltog också med att berätta om de vanligaste formerna för bedrägerier och åtgärder som vi kan vidta för att motverka detta.

Grillfest den 20 augusti i Lilla Ättarp 2020

Ett sammandrag från vår grillfest i Lilla Ättarp...

Facebook...      Nu även med: "Ny på Facebook"...

Facebook ingår numera i vårt utbud. Här är ytterligare en möjlighet för våra medlemmar att kommunicera med varandra...

Storkbesök i Hemmestorp Mölla 24 juni 2020...

Ett sammandrag i text och bild finns nu till beskådan under fliken: Återblickar. Men klicka här under på: Läs mer! Så kommer man direkt till sidan, önskar er mycket nöje med sidans innehåll. Webbmastern...

Premiär för den nya digitala träffpunkten i Lund...

I tider som präglas av restriktioner och krav på social distansering, har nya vägar för gemenskap och underhållning växt fram. Nästa vecka öppnar vi upp en helt nyutvecklad del av seniorverksamheten i Lund: Digitala Träffpunkten. På premiärdagen den 18e juni kommer en introduktion av Digitala Träffpunkten att publiceras tillsammans med en härligt tonsatt midsommarhälsning. Därefter kommer vi varje vecka att publicera nya innehållsrika filmklipp – det blir musikunderhållning, föreläsningar, mat- och bakinspiration, hemmaträning, pyssel, frågesport och mycket mer...

Björnstorp Park 3 juni 2020

Ett sammandrag i text och bild finns nu till beskådan under fliken: Återblickar. Men klicka här under på: Läs mer! Så kommer man direkt till sidan, önskar er mycket nöje med sidans innehåll. Webbmastern...

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Digital hälsning från Eva Eriksson

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson gläds över de aktiviteter som trots pandemin pågår ute i landet. Vi behöver varandra ännu mer i dessa tider och vi behöver också bli fler som går med i SPF Seniorerna, säger Eva. Se hennes digitala hälsning här.

Eva Eriksson i Seniorradion om pensioner

Seniorradions Rolf Vingemar har samtalat med SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om pensioner och om bristerna i pensionssystemet. Lyssna på radioprogrammet här.

Skydda äldre från brottslingars efterforskningar

Man bör själv få bestämma om uppgifter om en själv ska publiceras på digitala söktjänster. Det menar SPF Seniorerna som skrivit till justitieminister Morgan Johansson.

Webinarium om vård och omsorg – vad vill du ha svar på?

SPF Seniorerna kommer inom kort att arrangera ett webbsänt seminarium om aktuella sakfrågor som rör vården och omsorgen om äldre. Har du som medlem frågor eller funderingar du vill ha svar på?

Seniorpolitiskt webbmöte

Eva Eriksson, förbundsordförande för SPF Seniorerna, och riksdagsledamot Ann-Britt Åsebol (M) diskuterade idag aktuella seniorpolitiska frågor som bostäder och pensioner under ett webbmöte.

Möte med SKR om resurstillskott och långsiktig planering

Samtalet med SKR (Sveriges kommuner och regioner) handlade om hur kommunerna nu ska hantera de extra tillskott man fått från staten för äldreomsorgen men också de mer långsiktiga frågorna.

Nygifta och lyckliga: Det är aldrig för sent

Lennart och Monica hade båda blivit ensamma och räknade inte med att träffa någon ny. Inte när man närmar sig åttio. Men jodå, det går! Och det kan bli riktigt bra också.

Otryggheten ökar när bankfack tas bort

När banker stänger sina kontor försvinner också bankfacken. Ett problem för många seniorer som får ha värdeföremålen hemma istället.

Bara lite motion gör stor nytta för äldre

Det räcker med att röra på sig litegrann för att risken för äldre att dö i förtid ska minska markant. Det visar ny forskning av Umeå universitet som studerat lågintensiv fysisk aktivitet för 70-åringar.

Bråttom skydda äldre på nätet

Det måste bli ett stopp på tjuvars kartläggning av äldre på nätet. Det kräver SPF Seniorerna.

Gå till nyhetsarkivet

Genvägar till Aktivitetsval/Förmåner m.m. klicka på bilden...

Flitiga SPF:are Klicka på bilden

Aktuella kampanjer från vårt förbund