Info från Lunds Kommun

För dig som stöttar någon i din förening...

Info-Nytt

Info-Nytt den 10 januari. En God fortsättning på det nya året...

Info-Nytt december 2020

Info-Nytt December. Här kommer årets sista...

Info från Lunds kommun

Var med och fira alla frivilliga samhällsarbetare med oss! Den 3 december riktar vi lite extra ljus i höstmörkret på de frivilliga som dagligen gör skillnad i människors vardag. Mellan klockan 16.00–18.00 firar vi allt det fantastiska arbete de frivilliga gör i vårt samhälle. Du får en insikt kring mycket av det som frivilliga samhällsarbetare erbjuder till de som behöver det mest. Och vi gör det med en fullspäckad digital livesändning.

Mys och Må bra sidan...

Webbredaktören tycker precis som ni andra medlemmar att det är trist och tråkigt. Så nu hoppas jag att med denna nya sida kan pigga upp lite ... Efter hand så byter jag ut materialet!

Vad händer nu?  Arrangemang och Aktiviteter...

Allt är inställt året ut! Styrelsen återkommer längre fram med mer ingående information...

Info-Nytt 6 november

Idag den 6 november skickade föreningen ut ett Nytt Info-Nytt med viktig information detta Info-Nytt finns även att tillgå på vår Facebooksida, håll till godo!

Romeleträff

Sammandrag från "Romeleträffen" den 14 oktober...

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

Thony Björk i Dagens Nyheter om äldres inställning till vaccinering mot covid-19

Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor hos SPF Seniorerna, kommenterar seniorers inställning till att vaccinera sig mot covid-19, i Dagens Nyheter.

Anna Eriksson i Expressen om förändringarna i pensionärers ekonomi 2021

Höjd pension, sänkt skatt på pension och det omdiskuterade pensionstillägget ska förbättra ekonomin för landets pensionärer 2021. Anna Eriksson, pensionsexpert hos SPF Seniorerna, kommenterar åtgärderna i Expressen.

Hur kan vi skydda oss mot bedrägerier?

Varje år utsätts ett stort antal människor i Sverige för någon form av bedrägeri. Äldre är en särskilt utsatt grupp framförallt när det kommer till det som kallas för social manipulation, till exempel telefon-, investering- och romansbedrägerier. I detta webinarium medverkar Lotta från Polisens Nationella Bedrägericentrum och berättar mer om bedrägerier och vad man ska tänka på för att skydda sig.

Peter Sikström bjuder in till frågesport

Totalt bjuder Peter på 7 stycken nya frågesportfilmer. Du hittar länkar till filmerna nedan. Filmerna har också publicerats på vår facebooksida.

Nej till covid-19-lag nu

I dag svarade SPF Seniorerna på regeringens snabbremiss av en särskild covid-19-lag. Förbundet stöder inte förslaget och ordförande Eva Eriksson kommenterar.

Risk att äldre prioriteras bort igen

Kampen om vem som ska prioriteras i kön till coronavaccinet hårdnar. SPF Seniorerna markerar skarpt att Folkhälsomyndighetens rekommendation ska ligga fast.

Kungaparet har fått första vaccindosen

Kungen och drottningen har fått den första vaccindosen mot covid-19. Det uppger kungahuset på sin hemsida.

Polisen uppmanar regionerna att samordna sig

Polisen uppmanar nu regionerna att ha ett gemensamt sätt att kontakta personer som ska vaccineras mot covid-19. Annars ökar risken för telefonbedrägerier.

Seniorer varnar: ”Svårt för många sätta sig i säkerhet”

Brandsäkerheten vid Mjölkuddens trygghetsboende i Luleå är långt ifrån tillfredsställande. Det anser de boende själva, som inte tycker att kommunen lyssnar.

Äldreomsorgens tragedi i maktens centrum

Katastrofen i äldreomsorgen fick en huvudroll när partiledarna drabbade samman i årets första riksdagsdebatt.

Gå till nyhetsarkivet

Genvägar till Aktivitetsval/Förmåner m.m. klicka på bilden...

Flitiga SPF:are Klicka på bilden

Aktuella kampanjer från vårt förbund