Facebook, Nu även med: "Ny på Facebook"

Facebook ingår numera i vårt utbud. Här är ytterligare en möjlighet för våra medlemmar att kommunicera med varandra...

Storkbesök i Hemmestorp Mölla 24 juni 2020...

Ett sammandrag i text och bild finns nu till beskådan under fliken: Återblickar. Men klicka här under på: Läs mer! Så kommer man direkt till sidan, önskar er mycket nöje med sidans innehåll. Webbmastern...

Premiär för den nya digitala träffpunkten i Lund...

I tider som präglas av restriktioner och krav på social distansering, har nya vägar för gemenskap och underhållning växt fram. Nästa vecka öppnar vi upp en helt nyutvecklad del av seniorverksamheten i Lund: Digitala Träffpunkten. På premiärdagen den 18e juni kommer en introduktion av Digitala Träffpunkten att publiceras tillsammans med en härligt tonsatt midsommarhälsning. Därefter kommer vi varje vecka att publicera nya innehållsrika filmklipp – det blir musikunderhållning, föreläsningar, mat- och bakinspiration, hemmaträning, pyssel, frågesport och mycket mer...

Björnstorp Park 3 juni 2020

Ett sammandrag i text och bild finns nu till beskådan under fliken: Återblickar. Men klicka här under på: Läs mer! Så kommer man direkt till sidan, önskar er mycket nöje med sidans innehåll. Webbmastern...

Info från Lunds Kommun

Ny information om öppettider på Träffpunkter m.m. inom Lunds kommun...

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Över 10.000 underskrifter insamlade i vårt upprop för äldreomsorgen – Skriv under du med!

I början av juli startade SPF Seniorerna ett digitalt upprop för äldreomsorgen. Namninsamlingen kommer att pågå fram till hösten då vi hoppas kunna redovisa ett stort antal underskrifter för socialminister Lena Hallengren och övriga beslutsfattare.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Ny prognos för pensionen 2021

Pensionsmyndigheten har idag lämnat prognos till regeringen om utgifter för kommande år. Prognosen är bland annat att inkomstpensionen räknas upp med 0,8 procent 2021. Prognosen som lämnades i maj var att inkomstpensionen skulle minska med 1,5 procent. Istället beräknas pensionen minska 2022.

SPF Seniorerna kräver åtgärder för att lösa bristen på bostäder för äldre

Fyra av tio kommuner i landet rapporterar brist på särskilda boenden för äldre, och närmare en tredjedel av kommunerna saknar helt seniorbostäder. – Det är orimligt att äldre ska tvingas bo kvar hemma med omfattande hemtjänst, säger förbundsordförande Eva Eriksson i en intervju med tidningen Hem & Hyra.

Besvikelse över bristande stöd till seniorer

Seniororganisationerna förväntas sprida information till äldre under pandemin. Samtidigt kämpar de med ekonomin på grund av bristande stöd.

Förhoppningsvis kan synen på äldre bli mer positiv igen

FHM:s agerande har tyvärr flyttat tillbaka synen på äldre 30 år, skriver Ingmar Skoog, som tog risken att träffa barnbarnen i sommar.

Cancer av för lite sex?

Vilka samband finns det mellan utlösningar och prostatacancer frågar en läsare. Malena Ivarsson svarar.

Kärlek, spänning och cyketjuvar

Är det tomt i läshögen? Här kommer påfyllning i form av fem vitt skilda tips av Ingalill Mosander.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Genvägar till Aktivitetsval/Förmåner m.m. klicka på bilden...

Flitiga SPF:are Klicka på bilden

Aktuella kampanjer från vårt förbund