Välkommen till SPF Seniorerna Österfärnebo

    Välkommen till SPF Seniorerna Österfärnebo

Digitala möten

Du får som medlem i SPF Seniorerna möjlighet att prova på digitala möten.

Inställd verksamhet

På grund av det försämrade smittläget i coronapandemin, har styrelsen beslutat att tills vidare ställa in sin tidigare pågående och planerade verksamhet i föreningen. Vi hoppas kunna återkomma så snart läget har förbättrats. Nu måste vi alla hjälpas åt och följa de nya direktiv som meddelats från våra myndigheter.

Lär av misstagen i äldreomsorgen

Är ni beredda att tillföra resurser till äldreomsorgen? Det frågade Eva Eriksson, SPF Seniorernas förbundsordförande när hon talade vid riksdagens socialutskotts digitala öppna utfrågning med anledning av Coronakommissionens delbetänkande om äldreomsorgen under pandemin.

Minnesord Karl Erik Olsson

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande 2008-2014, har gått bort. Vi minns honom framför allt med glädje och värme. Karl Erik var en klok och eftertänksam man som lämnar efter sig ett stort tomrum bland oss alla som hade förmånen att lära känna honom.

Debattartikel: Vi ser hur turordningen hotas av intressegrupper

I en debattartikel i Aftonbladet uttrycker de fyra pensionärsorganisationernas ordföranden en oro över att olika intressegrupper agerar för den egna gruppens rätt till förtur. Det får inte bli ett trippelslag genom att äldre också blir förlorare i vaccinationskampen.

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Eva Eriksson: Vilken annan grupp skulle ha behandlats så här?

När det gäller äldreomsorgen är samhällskontraktet väldigt otydligt. Invånarna vet inte vad de har rätt att kräva.

Gör det lättare att boka tid för vaccination

Hur ska årsrika som inte har kontakt med hälso-och sjukvården och inte har hemtjänst få veta hur de kommer att kallas och hur de kan boka tid för vaccination? Det skriver Barbro Westerholm och Lina Nordquist i ett debattinlägg.

Nya vårdboenden får syrgas

Pandemin tvingar fram förändringar. Nu satsar aktörer på syrgasanläggningar i särskilda boenden.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Gästriklandsdistriktet

Lär dig Jitsi

Digitalhjälpen

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser