Bridgen i Gåvan spelas på torsdagar kl. 17,30 Kontaktperson Kenneth Wester, 070-315 62 60

    Välkomna!

    Mattcurling i Bygdegården, måndagar kl 13,00 Kontaktperson Bengt Andersson 070-5383839

Influensavaccinering

Se länken

Referat

Referat och bilder från vandringen i nationalparken den 23/9 är nu inlagda under rubriken Mötesreferat

Läsecirkel

Läsecirkel på Biblioteket, torsdagar 13,30 varannan vecka. I höst läser vi Nobelpristagaren Olga Tokarczchuk (2018) Intresserade, ring för aanmälan Berit Olsson 0291-20431

Mattcurling

Mattcurling i Bygdegården på måndagar i Bygdegården, 13,00 till 15,30. Kostnad 20 kr per gång. Medtag eget fika. Kontaktperson Bengt Andersson tel. 070-538 38 39

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Gästriklandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser