Välkommen till SPF Seniorerna Österfärnebo

    Bridgen i Gåvan börjar igen, torsdag den 19 september mellan klockan 17.30 - 20.00 Kntaktperson Kenneth Wester, 070-315 62 60

    Välkomna!

    Mattcurlingen gör nu ett uppehåll över helgerna. Vi återupptar spelet tisdagen den 7 januari 2019 kl 1300. OBS speldagen. I fortsättningen blir det måndagar.

Tyck till om kontanter

Länsstyrelsen skall åka på husbilsturné för att få synpunkter på vårt "kontantlösa" samhälle. Om svårigheter för oss äldre och för föreningslivet och speciellt för oss på landsbygden. Länsstyrelsen gör stopp vid ICA i Årsunda och Gysinge Brukshandel. Ta chansen att redovisa Din åsikt om kontanthanteringen Se tider och platser via länken nedan.

Jullunch i Bygdegården

Onsdagen den 11 december kl 13.30

Nytt programblad

Nytt programblad för SPF Seniorerna Österfärnebo för perioden nov 2019 - april 2020 är nu klart. Gå in under rubriken Program så hittar Du det.

Litteraturcirkel

Litteraturcirkelstartar på biblioteket torsdag 3/10 kl. 13.30 –16 Ledare: Kerstin Söderstam, 50023. Vi bestämmer vid första träffen vilken författare vi skall läsa i höst. Cirkeln träffas varannan vecka, jämna veckor. Nya och gamla deltagare välkomna!

SPF Seniorerna på TCO-seminarium om pensionssystemet

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i panelen när TCO arrangerade seminarium med rubriken ”Hur ska vi finansiera framtidens pensioner?”

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

Hälsoguru vid 90

Stig Bengmark, professor, överläkare och författare slår ett slag för antiinflammatorisk kost. "Börja med det som är enkelt, säger han."

Äldres chans få nytt jobb ska granskas

Att finansiera välfärden förutsätter att fler äldre arbetar längre. Men lyckas regeringen öppna dörrarna?

De debuterar

Dags att ta tag i författarkarriären? Den äldsta debutanten bland vårens böcker är 94 år. Och flera är över 60.

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Gästriklandsdistriktet

Mattcurling

Seniordagen 19 november

Föreningsaktiviteter

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser