Bridgen i Gåvan är inställd tills vidare Kontaktperson Kenneth Wester, 070-315 62 60

    Välkomna!

    Mattcurlingen i Bygdegården, är inställd tills vidare Kontaktperson Bengt Andersson 070-5383839

Julbord

SPF Seniorerna i samarbete med PRO Österfärnebo Vi erbjuder hemkört julbord från Gysinge Wärdshus för 280:- Se PROs annons! Medlem i SPF betalar 140:-. Kontant betalning i kuvert eller swish till: Nils-Göran Mosell, 070-646 41 44 direkt vid leverans. Leveransdagar 13, 19, 20 december. Anmälan senast den 10 december. Anmälan till Berit Olsson 0291-20431.

Inställd verksamhet

På grund av det försämrade smittläget i coronapandemin, har styrelsen beslutat att tills vidare ställa in sin tidigare pågående och planerade verksamhet i föreningen. Vi hoppas kunna återkomma så snart läget har förbättrats. Nu måste vi alla hjälpas åt och följa de nya direktiv som meddelats i dag den 16 november från våra myndigheter.

Influensavaccinering

Se länken

Referat

Referat och bilder från vandringen i nationalparken den 23/9 är nu inlagda under rubriken Mötesreferat

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Gästriklandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser