Boulespelet pågår. Se under Senaste Nytt nedan.

    Bridgen i Gåvan har tagit paus tills vidare. Kontaktperson Kenneth Wester, 070-315 62 60

    Välkomna!

    Mattcurlingen har avslutats för säsongen. Vi hoppas givetvis kunna komma igång till hösten.

Fikaträffar i Koversta

Tisdagar efter midsommar träffas vi i Koversta kl. 14 för promenad och eftermiddagsfika. Promenad före eller efter fikat eller bara fika. Övriga aktiviteter får vänta så länge. Ta hand om varandra, motionera och tvätta händerna!

Boulespelet

SPFare! Vi tar nya tag! Intresset för att komma igång på allvar med boulespelet är stort. Vi startar den 1 juni på Lingonguppet hos Bengt och Annmari måndagar kl. 10.00 och hos Åke och Lillemor i Österbor på torsdagar kl. 13.00. Vi fikar ute och håller avstånd, som vanligt har vi med oss eget fika. Vi diskuterar oss fram till lämpligt upplägg för spelet. Välkomna

Vandra i nationalparken

Just nu är det väldigt lämpliga förhållanden att vandra i naturen. Under rubriken Bildgalleri/Nationalparken är det inlagt några bilder från Gästrikeleden mellan Österfärnebo och Gysinge med bland annat en stor bäverhydda alldeles intill stigen.

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Över 10.000 underskrifter insamlade i vårt upprop för äldreomsorgen – Skriv under du med!

I början av juli startade SPF Seniorerna ett digitalt upprop för äldreomsorgen. Namninsamlingen kommer att pågå fram till hösten då vi hoppas kunna redovisa ett stort antal underskrifter för socialminister Lena Hallengren och övriga beslutsfattare.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Ny prognos för pensionen 2021

Pensionsmyndigheten har idag lämnat prognos till regeringen om utgifter för kommande år. Prognosen är bland annat att inkomstpensionen räknas upp med 0,8 procent 2021. Prognosen som lämnades i maj var att inkomstpensionen skulle minska med 1,5 procent. Istället beräknas pensionen minska 2022.

Besvikelse över bristande stöd till seniorer

Seniororganisationerna förväntas sprida information till äldre under pandemin. Samtidigt kämpar de med ekonomin på grund av bristande stöd.

Förhoppningsvis kan synen på äldre bli mer positiv igen

FHM:s agerande har tyvärr flyttat tillbaka synen på äldre 30 år, skriver Ingmar Skoog, som tog risken att träffa barnbarnen i sommar.

Cancer av för lite sex?

Vilka samband finns det mellan utlösningar och prostatacancer frågar en läsare. Malena Ivarsson svarar.

Kärlek, spänning och cyketjuvar

Är det tomt i läshögen? Här kommer påfyllning i form av fem vitt skilda tips av Ingalill Mosander.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Gästriklandsdistriktet

Coronasmittan

Info från SPF Förbundet

Information om virus

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser