Följ upp och utvärdera seniorers läkemedelsbehandling

– Vi vill att läkemedelsbehandlingen förbättras så att fler seniorer får läkemedel som passar just dem och färre får läkemedel som inte är lämpliga säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om den nya budgeten

Oppositionens budget som klubbades igenom innehåller bland annat sänkt skatt för landets pensionärer och höjt bostadstillägg. Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, kommenterar delar av budgeten i Aftonbladet.

Seminarium 1 december kl. 14 – Diskriminerar vi vårt äldre jag?

Välkommen till ett digitalt seminarium som handlar om den omedvetna diskrimineringen av äldre. Medverkar gör bland andra Marie-Louise Söderberg, projektledare "Tillsammans – mindre ensam" SPF Seniorerna. Seminariet är kostnadsfritt och arrangeras av Mind, en ideell organisation som arbetar med psykisk hälsa.

SPF Seniorerna i Expressen om hur M:s, KD:s och SD:s budgetförslag påverkar ekonomin för pensionärer

Det blev budgeten från M, KD och SD som röstades igenom. Oppositionens budgetförslag innebär dock inte några stora förändringar för pensionärer, men det finns några avvikande förslag.

Sluta lappa-och-laga, ta helhetsgrepp på pensionssystemet!

SPF Seniorerna kommenterar beskedet om en uppgörelse mellan S och V kring de med lägst pensioner. Förbundsordförande Eva Eriksson menar att fortsatt lappande-och-lagande bidrar till systemets förfall och att grundproblemen i systemet består.

Gösta Bucht i TV4 Nyheterna om vaccination och testning av vårdpersonal

En sjuksköterska på en vårdcentral i Jämtland har insjuknat i covid-19 på jobbet, trots dubbla vaccindoser. Mot bakgrund av detta lyfte Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, att vårdpersonal kan komma att behöva covidtestas för att skydda vårdtagarna.

SPF Seniorerna om Vänsterpartiets krav: Det måste löna sig att ha arbetat

Gärna höjd garantipension. Men då måste även inkomstpensionen höjas. ”Annars blir det orättvist”. Det framförde Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, till SVT och fick medhåll av de andra seniororganisationerna.

SPF Seniorerna i Expressen: "Rysk roulette" i äldrevården

För att gå på hockey eller teater krävs vaccinbevis, men samma krav ställs inte på de som arbetar i äldre människors hem och direkta närhet. Det är fullständigt orimligt skriver Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, i en debattartikel.

Första advent – och en del julpyssel

Idag är det första advent och dags att tända första ljuset. Senioren tipsar om lite olika julpyssel du kan göra själv.

Tankar behöver tid – vissa även stöd

BODIL JÖNSSON är fysiker, författare och professor emerita i rehabiliteringsteknik. Hon är även hedersdoktor vid Göteborgs universitet. Läs hennes text om tankar - som förändras och som kan behöva tid.

Personalbrist – därför går tredje dosen långsamt

Folkhälsomyndigheten och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) fortsätter att skjuta över ansvaret på varandra om varför det går så långsamt med den tredje dosen. Nu avsätter regeringen 100 miljoner kronor för att påskynda arbetet.

Seniorer missar julkonserter när covidbevisen dröjer

E-hälsomyndighetens problem att få fram skriftliga vaccinationsbevis i tid innebär att många seniorer tvingas avstå inbokade föreställningar i december. Utan att få pengarna tillbaka. ”Det är inte klokt. Det här får myndigheten bara klara av. Det här är en grupp som diskrimineras igen”, säger en upprörd Eva Eriksson, ordförande i SPF Seniorerna.

Nyheter från Göteborgsdistriktet

Musiklunch 3 februari 2022

  • Läs mer
  • 2021-11-25T20:20:38.0000000+00:00

Seniorbladet nr 9

  • Läs mer
  • 2021-11-24T22:28:48.0000000+00:00

Tillsammans - mindre ensam. Nr 7

  • Läs mer
  • 2021-11-16T22:39:52.0000000+00:00

Regionala Pensionärsrådet 2021-11-05

  • Läs mer
  • 2021-11-10T22:59:08.0000000+00:00

Inför valet 2022

  • Läs mer
  • 2021-09-02T14:57:00.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser