SPF Seniorerna i Aftonbladet om åldersgapet i pensionen

Aftonbladet rapporterar om att äldre pensionärer har 22 procent lägre pensioner än yngre. Flera orsaker bidrar till detta åldersgap. Men det finns också riskerar med att blunda för det, visar SPF Seniorernas nya rapport, som också efterlyser åtgärder.

SPF Seniorerna i möte på regeringskansliet om årskull 1957

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade under tisdagen finansminister Elisabeth Svantessons statssekreterare Carolina Lindholm. Eva lyfte vikten av att kompensera årskull 1957 samt behovet av att samordna de olika välfärdssystemen.

Bättre än så här blir det inte!

Missa inte Ingalill Mosanders fem boktips där hon bland annat tipsar om en ”en oslagbar läsupplevelse” där författaren, en briljant amerikansk journalist, samlat tolv av sina mest minnesvärda reportage från The New Yorker.

Stort steg mot förstatligad sjukvård

Nu utreds om staten ska ta över vården. Målet är en effektivare sjukvård och bättre tillgänglighet i hela landet.

Dans är bra för allt

Dans är mycket uppskattat i SPF Seniorerna Orustveteranerna. "Det är en jättebra aktivitet för ensamma. Inte minst när det gäller att få kontakt med andra. Det är flera som har fått nya vänner tack vare dansen", säger ordförande Erland Widegren.

Vinets ABC: Alsace, Bourgogne och Champagne

Följ med på en spännande 9 dagars höstresa till de vackra och klassiska vindistrikten där vi hittar nya favoriter bland mat och vin. Plus en hel del kultur. Passar både dig som vill fördjupa kunskaperna och dig som vill lära grunderna.

Låg tilltro till pensionssystemet

Drygt halva svenska folket har lågt eller ganska lågt förtroende för pensionssystemet. Det visar en färsk undersökning från Svensk Försäkring.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser