Jag kommer hem till jul på Sollentuna Bio den 9 dec

    Till bioprogrammet

    Träffpunkt Grindslanten 30 december på EGON

    SPF Seniorerna Grindslanten Sollentuna

Kom med och gör Grindslanten fortsatt bra

Vill du vara med och fortsätta utveckla verksamheten i vår förening? Nästa år behöver Grindslanten komplettera med nya krafter både i styrelsen och i kommittéerna. Det är garanterat intressanta uppgifter som väntar.

Ordförande har ordet

Mina vänner, Framsidan på tidningen annonserar att vi närmar oss jul. En tid som många ser fram emot och andra gör det inte. Själv tillhör jag dem som gärna håller mig undan den hårt kommersiella delen och prioriterar att träffas och ha trevligt.

Boka in höstens resor och utflykter

Utflykter och resor för september och oktober är nu uppdaterade.

Sollentuna seniorgymnastikens höstschema

Kom igång med träningen.

SPF Seniorerna på TCO-seminarium om pensionssystemet

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i panelen när TCO arrangerade seminarium med rubriken ”Hur ska vi finansiera framtidens pensioner?”

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

Blir vi dummare med åren?

Med erfarenhet kan man bli bättre på att lösa komplexa problem eller på konsekvensanalyser av nya förslag, säger experten.

Juligt gott!

Egna sillar, hembakat bröd, en lyxig sallad och riktigt härliga sötsaker. Det är sådant som sätter extra knorr på julbordet.

Bristen på läkemedel förvärras

Allt oftare tar läkemedel slut. Det slår särskilt hårt mot seniorer med många läkemedel, menar experter.

Julklappar för liten plånbok

En barnvaktshelg eller dina bästa recept. Ylva Yngveson tipsar om uppskattade klappar av tid och omtanke istället för pengar.

Hälsoguru vid 90

Stig Bengmark, professor, överläkare och författare slår ett slag för antiinflammatorisk kost. "Börja med det som är enkelt, säger han."

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser