Vill du vara med och utforma framtidens behov inom äldreomsorgen i Sollentuna?

Nytt spännande projekt inom Äldreomsorgen

Aktuellt om äldrefrågor 2020-04-08

Vi lever i en märklig tid – vi som är 70+ lever isolerade även om vi kan gå ut på promenader och kan prata i vanliga telefonen, via Facetime eller Skype med våra nära och kära och våra vänner men det är inte precis som vanligt.

E-post och telefoni

Information om aktuella händelser från förbundet, distriktet och Grindslanten skickas ut med e-post.

Årsmötesextra 2020

Kära medlemmar. Vår verksamhet i Grindslanten fungerar mycket bra på alla plan. Vi trivs tillsammans och alla funktionärer gör ett strålande kamratjobb. Både för att de tycker det är trevligt att vara aktiva, och ha en syssla i föreningen, men också för att ge service och göra det trivsamt för alla oss medlemmar. Och så vill vi att det ska fortsätta!

Minnesord Karl Erik Olsson

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande 2008-2014, har gått bort. Vi minns honom framför allt med glädje och värme. Karl Erik var en klok och eftertänksam man som lämnar efter sig ett stort tomrum bland oss alla som hade förmånen att lära känna honom.

Debattartikel: Vi ser hur turordningen hotas av intressegrupper

I en debattartikel i Aftonbladet uttrycker de fyra pensionärsorganisationernas ordföranden en oro över att olika intressegrupper agerar för den egna gruppens rätt till förtur. Det får inte bli ett trippelslag genom att äldre också blir förlorare i vaccinationskampen.

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

Covidsjuka 80-plussare överlever intensiven

Betydligt fler 80-plussare med covid-19 ges nu intensivvård. Sjukvården har lärt sig att det lönar sig, säger Socialstyrelsens expert.

”Äldre behöver vaccinet först”

Äldres rätt till tidig vaccinering måste förtydligas. Det kräver Sveriges pensionärsorganisationer.

Karl Erik Olsson har avlidit

Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande under 2008-2014, har gått bort.

Äldreboenden hårt drabbade av andravågen också

Landets äldreboenden drabbade hårt även av coronavirusets andravåg och allra värst var det i Skåne. Det visar en granskning som SVT har gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser