Aktuellt om äldrefrågor 2020-04-08

Vi lever i en märklig tid – vi som är 70+ lever isolerade även om vi kan gå ut på promenader och kan prata i vanliga telefonen, via Facetime eller Skype med våra nära och kära och våra vänner men det är inte precis som vanligt.

E-post och telefoni

Information om aktuella händelser från förbundet, distriktet och Grindslanten skickas ut med e-post.

Årsmötesextra 2020

Kära medlemmar. Vår verksamhet i Grindslanten fungerar mycket bra på alla plan. Vi trivs tillsammans och alla funktionärer gör ett strålande kamratjobb. Både för att de tycker det är trevligt att vara aktiva, och ha en syssla i föreningen, men också för att ge service och göra det trivsamt för alla oss medlemmar. Och så vill vi att det ska fortsätta!

Kom med och gör Grindslanten fortsatt bra

Vill du vara med och fortsätta utveckla verksamheten i vår förening? Nästa år behöver Grindslanten komplettera med nya krafter både i styrelsen och i kommittéerna. Det är garanterat intressanta uppgifter som väntar.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser