Aktuellt om äldrefrågor 2020-04-08

Vi lever i en märklig tid – vi som är 70+ lever isolerade även om vi kan gå ut på promenader och kan prata i vanliga telefonen, via Facetime eller Skype med våra nära och kära och våra vänner men det är inte precis som vanligt.

E-post och telefoni

Information om aktuella händelser från förbundet, distriktet och Grindslanten skickas ut med e-post.

Årsmötesextra 2020

Kära medlemmar. Vår verksamhet i Grindslanten fungerar mycket bra på alla plan. Vi trivs tillsammans och alla funktionärer gör ett strålande kamratjobb. Både för att de tycker det är trevligt att vara aktiva, och ha en syssla i föreningen, men också för att ge service och göra det trivsamt för alla oss medlemmar. Och så vill vi att det ska fortsätta!

Kom med och gör Grindslanten fortsatt bra

Vill du vara med och fortsätta utveckla verksamheten i vår förening? Nästa år behöver Grindslanten komplettera med nya krafter både i styrelsen och i kommittéerna. Det är garanterat intressanta uppgifter som väntar.

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Eva Eriksson i Sveriges Radio om att begränsa mängden personuppgifter på nätet

SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Det är ett viktigt steg för att minska risken för att äldre utsätts för brott, menar Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Vågar inte söka vård för stroke och hjärtinfarkt

Antalet rapporterade fall av stroke och hjärtinfarkt har minskat under pandemin. Men inget vet säkert varför.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser