Saltstänkt månadsmöte

Stora salen i S:t Larsgården var fullsatt till sista plats när TV-meteorologen Pia Hultgren gästade Grindslanten den 5 november för att berätta om sitt stora äventyr: en långsegling från Mallorca till Brisbane, Australien.

Kära medlemmar i Grindslanten

Grindslantens valberedning har till uppgift att inför årsmötet lämna förslag på personer till alla poster i styrelsen och programkommittén. Det låter enkelt men det är det verkligen inte! Därför dessa rader.

K-G har ordet

Mina vänner, På senaste månadsmötet, måndag 1 oktober, hade vi bland annat fokus på behovet av nya medarbetare i vår förening.

Succé för kommunens lådcyklar

Under sommaren och hösten har nio av kommunens äldreboenden utnyttjat möjligheten att låna eldrivna lådcyklar från kommunen för att erbjudna sina boende en möjlighet att uppleva Sollentuna från cykeln.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om digitala samhället och äldre

Många äldre oroas av den digitala utvecklingen och de kostnader denna för med sig, det visar en medlemsundersökning från SPF Seniorerna som redovisas i Aftonbladet.

Debattinlägg på SvT Nyheter: ”Nästa regering måste ha en renodlad äldreminister”

”Vi seniorer blir allt fler och vi både vill och kan bidra till samhället med all den erfarenhet som vi bär med oss från ett långt liv. Men då krävs att samhället tar vår kompetens, livssituation och utmaningar på allvar”, skriver Eva Eriksson.

Så rekryterar, aktiverar och behåller ni föreningens medlemmar

Föreningslivet har genom åren spelat en viktig roll i det svenska samhället. De stora folkrörelserna har de senaste århundradena haft stor betydelse. Men hur blir det i framtiden? Har de spelat ut sin roll? I senaste avsnittet av Seniorpodden handlar det om hur medlemsstyrda organisationer kan arbeta för att de även i framtiden ska kunna påverka samhällsutvecklingen.

SPF Seniorerna i Dagens Samhälle

”Ta inte äldres röster för givna vid ett extraval” skriver förbundsordförande Eva Eriksson i Dagens Samhälle och listar sjukvård, pensioner och äldreomsorg som medlemmarnas viktigaste frågor

Löften: Bättre pensioner och högre krav på äldreomsorgen

En rad förbättringar till landets seniorer utlovas i den överenskommelse som träffats mellan S, C, L och MP.

86-åring dirigerar Radiosymfonikerna

86-årige Michel Plasson, som av Radiosymfonikerna kallas "en legendar inom den klassiska musiken" ersätter sin landsman Alain Altinoglu.

Måste alla vara digitala?

Digitala tjänster underlättar livet för många. Samtidigt som samhället blir mindre tillgängligt för andra.

Nya skatteregler kan ändra tjänstepension

Tusentals pensionärer får i dagarna besked om att mer skatt kommer att dras på tjänstepensionen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Medlemsresa till Nerja

Distriktsbroschyr

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser