Årsmöte 2022-03-22

Årsmöte 2022 hölls i Jungs Bygdegård

 Årsmöte med parentation för Kvänums SPF Seniorer

Ordförande Jan-Erik Larm hälsade ett sjuttiotal medlemmar välkomna till årsmötet i Jungs bygdegård.

Mötet började med en minnesstund, som inleddes med ett musikstycke framfört av Emily Lundgren på piano och Carlo Hansen på fiol. Föreningens kör Tonsvalorna sjöng och Isa-Maj Malmberg läste dikter mellan sångerna. Vid parentationen läste komminister Anders Hillergren upp namnen på de medlemmar som avlidit sedan senaste årsmötet i september samt framförde en betraktelse över livet i diktform. Anders Gröndahl tände ett ljus för var och en.

Efter denna stämningsfulla stund serverades det kaffe med semla, innan de stadgeenliga årsmöteshandlingarna tog vid. Lars-Olof German valdes till ordförande för presidiet, Inger Andersson valdes till sekreterare och Isa-Maj Malmberg till mötets pressreferent. Till protokolljusterare valdes Jörgen Larsson samt Sven-Olof Kvarnemark. Föredragningslistan fastställdes. Alla valen var väl förberedda och alla 42 punkter klubbades igenom snabbt och effektivt. Jan-Erik Larm omvaldes som ordförande liksom Inger Andersson som sekreterare och Christer Kämpe som kassör. Årsmötet beslutade att styrelsen även i år skall bestå av elva ledamöter och valberedning av fyra. Ombud, ledamöter, kontaktpersoner och ansvariga för olika kommittéer och ansvarsområden blev valda. Det beslutades att årsavgiften skall även nästkommande år vara 250 kronor och uppbörden sköts centralt.

Efter att årsmöteshandlingarna avslutats, var det dags för ordföranden att lämna information om kommande program under våren och försommaren. Nästa månadsmöte äger rum i Församlingshemmet 26 april. Vårresan Gårdarna runt sjön är planerad till 9 maj. Månadsmötet i maj är i Norra Vånga bygdegård 19 maj. Christer Kämpe informerade om föreningens ekonomi, som p g a Mossbrottsdansernas frånvaro inte har givit det ekonomiska lyft, som före pandemin. Pandemin har även orsakat ebb i kassan, eftersom månadsmötena inte har kunnat äga rum. Nu får vi i föreningen tänka på sparsamhet vid våra möten.

Förening har äntligen kommit igång med cirklar och studiebesöksaktiviteter. Den 12 april deltar föreningen med funktionärer i Seniordagen i Vara. Fyra styrelsemedlemmar deltar i Distriktsmötet 20 april. Det kunde konstateras att fysiska möten är viktiga för medlemmars välmående, även om digitala möten har haft sina fördelar under pandemin.

Det sedvanliga lotteriet avslutade denna fina vårdag i Jung.