Månadsmöte Kvänums Församlingshem 2019-10-17

  • Leif Krona

SPF Kvänum höll månadsmöte för oktober månad i Församlingshemmet i Kvänum inför 65 deltagare. 

Dagens ordförande Lars-Ove German hälsade publiken välkomna till mötet och speciellt välkommen till dagens underhållare/filmförevisare Leif Krona.

Leif har dokumenterat och filmat personer med speciella intressen och levnadssätt. Leif började berätta och visa en film om mannen, som byggt en bil som går lika fort i vatten som på land, ca.70 kilometer. Nästa film handlade om "vindmannen" som levde och strövade runt i naturen och lyssnade till vindens brus i trädkronorna. Film nr:3 handlade om ruskiga avrättningsplatser 4 st som funnits runt Skövdetrakten. När det begav sig samlade dessa grymma avrättningar mycket folk, detta upplevdes som ett skådespel. Film nr.4 togs vi med upp på en hisnande luftfärd i ett gammalt flygplan "Tiger Mot" och piloten var eftermiddagens filmförevisare och berättare Leif Krona. Ordförande tackade Leif för intressanta filmer och berättelser.

Efter Leifs framträdande bjöd ordföranden till bords med goda smörgåsar och kaffe vilket smakade utmärkt. Efter att sista kaffedroppen hade inmundigats var det dags för SPF-information.

Föreningen hälsade nya medlemmar välkomna, Jan-Olof och Gun Vall och Bengt-Olof och Ing-Britt Fréden.

Information från mötet med Kommunpolitikerna arrangerat av Kvänum Intresseförening. SPF-föreningen representerades av Anders Gröndahl och Jan-Erik Larm. Speciella frågor rörande SPF-medlemmar togs upp, bl.a. äldreboende, sjukstuga, brandkårens gamla lokaler, badhuset, kollektivtrafiken m.m.

Irma Rydén informerade om kommande månadsmöte i Saleby där kommer det att bjudas på Sivans Ost och Mathantverkarnas sylt. Irma informerade också om den nystartade canasta kursen, och om en planerad kurs i Res & Läs.
Rolf Hällsås informerade om HLR-kursen den 11 november och Höstfesten på Löfwings Ateljé & Krog den 7 november med 70 deltagare.
Mötet avslutades enligt traditionen med lotteridragning.
Dagens ordförande Lars-Ove German tackade kaffekommittén och mötesdeltagarna och avslutade ett uppskattat och trevligt mötet.
För reportaget:
Jan-Erik Larm
0702-012576