Årsmöte 7 september 2021

Årsmötet hölls på Lumber&Karle 7 september 2021

Årsmöte med parentation för SPF Seniorerna i Kvänum

Ordförande Jan-Erik Larm hälsade närmare 80 medlemmar välkomna till årsmötet 2021, som på grund av pandemin kunde hållas först nu den 7 september. Traditionsenligt brukar årsmötet äga rum i Kvänums församlingshem, men nu träffades vi på konferensanläggningen Lumber&Karle, då församlingshemmet endast kunde ta emot 50 personer. Enligt gällande bestämmelser hade alla anmält sitt deltagande.

Programmet började med parentation, där Emily Lundgren stod för finstämd musik samt sång. Hon började minnesstunden med Händels Lascia ch’io Pianga. Därefter turades Emily med musik och Isa-Maj Malmberg med dikter av Atle Burman. Texterna i sångerna och dikterna var anpassade till varandra. Temat i år var livsresan från det mörka till det ljusa. Komminister Anders Hillergren läste ur psaltaren en betraktelse i japansk version efter att han läst upp och Anders Gröndahl tänt ett ljus för varje medlem som gått bort sedan förra årsmötet. Efter en stunds stillhet och eftertanke, fortsatte Emily och Isa-Maj med den andra delen av minnesstunden, som slutade med den vackra sången Ljuset av Björn Afselius.

Härefter tog de stadgeenliga årsmötesförhandlingarna vid. Lars-Olof German valdes till ordförande för presidiet, Inger Andersson till sekreterare och Isa-Maj Malmberg till pressreferent. Föredragningslistan fastställdes. Alla val var väl förberedda och alla 41 punkter klubbades igenom snabbt och effektivt. Som ordförande för föreningen valdes Jan-Erik Larm, som sekreterare Inger Andersson och som kassör Christer Kämpe. Styrelsen består av elva ledamöter och valberedningen av fyra. Ombud, ledamöter, kontaktpersoner och ansvariga för olika förtroendeuppdrag blev valda. Årsavgiften är oförändrat 250 kronor och uppbörden sköts centralt. Den officiella delen av årsmötet avslutades för en läcker landgång och kaffe innan det var dags att avtacka medlemmar som haft olika uppdrag under året. I stället för den traditionella rosen lämnades ett bidrag till Hospice Gabriel, vilket medlemmarna uppskattade.

Ordförande Jan-Erik Larm tog upp kommande mötestider och program. Studieombudet Anna-Karin Frisk informerade om en hälsocirkel samt undrade över intresset för mobiltelefoni, vilket fick direkt gehör hos medlemmarna. Innan ordförande avslutade mötet, var det dags för sedvanliga lotteriet, där några vann och flertalet hoppas på bättre tur nästa gång.

Nästa månadsmöte på Kvänums församlingshem 12 oktober.