Skördefest på Löwings Ateljé & Krog

  • Göran Löwing i informations tage om sin verksamheten.

                     SPF Kvänums höstfest.

SPF Kvänum hade förlagt sin höstfest på Löwings Ateljé & Krog i Broddetorp den 7 november, ett mycket trevligt ställe. 77 personer tog sig till Löwings med buss och i privatbilar.

Festligheterna började med att besökarna fick vandra runt på egen hand för att beskåda alla hans konstverk i härliga lokaliteter. Konstverk som nästan såg ut som fotografier.

Därefter samlades SPF medlemmarna i matsalen för att intaga en härlig 3-rätters meny. När vi nästan avslutat måltiden tog Göran Löwing ordet och berättade om stället och sin uppväxt. Görans uppväxt präglades av viss osäkerhet om vad han skulle arbeta med. Han sökte en slaktarutbildning något måste man göra och försörja sig på. Men taget om ritstiftet som han använde sig av i tid och otid och tecknad var han kom åt, väggar, golv och takt. Han ställde ut sina konstverk i Sätuna som mottogs med god respons där mamman hade bakat kaffebröd till besökarna. Med denna framgång i ryggen fick han rådet att söka till konstfack i Stockholm, men det blev i stället Hellidens Folkhögskola i Tidaholm vilket tydligen räckt mycket långt för Görans framtid. Han träffade sin fru Linda som tillsammans köpte Borga Gård 1996 och inrättade konstateljé i fastigheten. År 2000 utökades familjen med en ny medlem, men det hindrade inte att man byggde ut och utvecklad anläggningen vidare med restaurant och utmärkta utrymmen för sin konstnärliga utveckling.

Som traditionen bjuder avslutades kvällen med ett traditionsenligt lotteri där vinsterna för kvällen utökats med potatis och morötter. Rolf Hällsås tackade för den goda maten, rundvandringen och den upplevelserika informationen om företaget.

Därefter kunde besökarna göra inköp av tavlor, sylt, marmelad osv. När inköpen var avklarade vandrade besökarna ut i novembermörkret för att inhämta sina vinster bestående av potatis eller morötter. Hej då och vi ses i Saleby på nästa månadsmöte.
Vid protokollet:
Janne Larm