Månadsmöte i Saleby 2019-11-21

  • Sofia, Irma och Peter


SPF Kvänum höll sitt månadsmöte för november 2019 i Saleby Bygdegård.

Mötesdeltagarna kom och placerade sig runt de vackert uppdukade borden. Prick kl.15 00 hälsade ordförande för dagen Christer Kämpe mötesdeltagarna välkomna och informerade kort om kommande årsfest och resan till Ullared, det var dags att anmäla sig till dessa aktiviteter. Sen välkomnade han fram SPF.s egen kör Tonsvalorna under ledning av Emily Lundgren.

Kören framförde 4 sånger med anknytning till mat som skulle bli eftermiddagens teman för mötet.

Ordföranden tackade kören och hälsade välkommen fram till Irma Rydén som var "matkommitténs" samordnare. Det mesta gick traditionsenligt till väga, med ett undantag av vad mötesdeltagarna kom att bil serverade av. Irma berättade att deltagarna skulle bli serveras en ost- och sylttallrik allt levererat av lokala tillverkare. Osten, brödet levererat av Sivans ost, Sofia Johansson och sylten och drycken av Resville Mathantverkare, Peter Vallrot.

Sofia och Peter informerade om sina produkter allt eftersom deltagarna inmundigade härligheten. Efter att man ätit upp informerade Sofia och Peter om sina verksamheter som visade på vilket stort sortiment av produkter man har, men att man även fortsätter att utveckla nya produkter på respektive tillverkare/företag.

Efter att provsmakningen avslutats hade mötesdeltagarna möjlighet att köpa ost, kex och sylt, dryck av respektive tillverkare. Under tiden arbetade "matkommitteen" med att duka av borden för att iordningsställas för servering av kaffe och kaka. Under kaffe drickandet hade mötesdeltagarna möjlighet att ställa frågor till respektive tillverkar/leverantör av ost och sylt.

Mötet avslutades traditionsenligt med lottdragning av sålda lotter, där vinsterna bestod av ost, marmelad, dryck och servetter. Ordföranden för dagen Christer Kämpe tackade Irma Rydén och "matkommitteen" för den härlig meny och en inspirerande eftermiddag i Saleby.

Jan-Erik Larm