Årsfest 2022-01-13

Årsfest på Lumber&Karle för Kvänums SPF seniorer

Årsfest för Kvänums SPF seniorer

När pandemin härjar är det viktigt att följa alla givna restriktioner och ändå unna sig livets goda. Och det gjorde vi som kom till årets årsfest på Lumber och Karle i Kvänum. Allt var väl organiserat. Rejäla avstånd mellan borden och sällskapen satt åtta vid varje bord. Det var luftigt och stämningsfullt. Alla var förväntansfulla. Vi blev drygt 40 och glädjen var påtaglig i den vackert dukade lokalen.

Ordförande Jan-Erik Larm hälsade alla varmt välkomna. Dagens program började med Tonsvalornas sångnummer. Tyvärr var flocken idag något decimerad på grund av att några passat på att vara flyttfåglar i dessa tider. Kvartetten framförde två glada låtar med snöanknytning, trots att snön precis hunnit töa bort. Med tanke på många ensamma under pandemin uppmuntrade körens ledare Emily Lundgren medlemmarna att kontakta dem som man vet är ensamma om inte annat så genom ett telefonsamtal. Vikten av närhet framgick ur låten Räck ut din hand av Lasse Berghagen.

Efter denna inledning presenterade Fredrik Dufva dagens matsedel, som fick ögonen att tindra. Maten höll gourmetklass hela vägen från förrätten till Rubinsteintårtan. Det var uppriktigt synd om alla dem som inte kunde vara med. Lite pausgympa hanns också med. Mellan maten och kaffet underhöll Henke, Sten-Åke och Björn med gamla godingar från vår ungdom. Det var svårt att inte ta dansteg på plats. Tonsvalorna fick en underbar extra sångstund till tremannaorkestern. Alla låtar var välkända och älskade: It´s now or never, Sealed with a kiss, Silvermoon, Ramona för att nämna några. Sedan var det dags för kaffepaus såväl för gästerna som spelemännen. Härefter blev det nya njutbara låtar. Applåderna visade uppskattningen! Före lottdragningen informerade ordförande om den kommande aktiviteten Hjärt- och Lungräddning. Mobiltelefonkursen skjuts upp på framtiden. Det planerade årsmötet i februari äger rum längre fram. Ordförande tackade alla festdeltagare och önskade alla god fortsättning.