Peter och Matilda

24 juli

Ljungsbro 24 juli 218
Resa med SPF till konsert med Peter och Matilda i S:t Anna kyrka

Kunde det börjat bättre? Vid 16.30-tiden, på en av sommarens absolut hetaste dagar, klev vi ombord på en luftkonditionerad härligt sval buss.
Sen blev det bara bättre och bättre. Kerstin hälsade välkommen, bjöd på godis och drog en och annan vits.
Väl framme i S:t Anna var det "mingeltid", innan vi vid 20-tiden släpptes in i en till sista plats fylld kyrka.
Stämningen var hög från första ton och blev bara högre allt efter kvällen fortskred. Peter och Matilda är bara så fantastiskt proffsiga och kan sjunga och spela allt man kan tänka sig och lite till. Man känner verkligen samhörigheten och musikglädjen dem emellan. De omgav sig med verkligt proffsiga musiker och kör.
Kvällens tema var "Gamla godingar från 50-& 60-talet". Det blev en riktig nostalgitripp för många av oss och det hördes på gensvaret från publiken. Till exempel Pretty woman, Silence is golden, Cliff Richard & The Shadows (Peters härliga gitarrsolo av Apache), Maria ur West side story och vem sjöng inte med i The Beatles, Sven-Ingvars eller Lillbabslåtarna?!
Kom på mig själv att önska att konserten aldrig skulle ta slut. Men det gjorde den ju naturligtvis, men efter extranummer och stående ovationer.
Sen gick vi lite saliga och omtumlade ut på kyrkbacken i den tropiska kvällen. Allt kändes nästan lite overkligt. Alla blev då bjudna på kaffe och bulle och det kanske behövdes för att återvända till verkligheten.
Sen bar det hemåt på slingriga vägar och med en "nästan" fullmåne som följeslagare.
Termometern visar på 23 plusgrader när vi vid 23-tiden kliver av bussen i Ljungsbro.
Där är cirkeln sluten och jag tackar varmt (i dubbel bemärkelse) för en fulländad tropisk afton.

Britt-Marie Carlsson