Trettondagskonsert

5 januari

Vad kan vara en bättre start på året än en trettondagskonsert i Berwaldhallen?!!!
Vi som följde med på Seniorernas resa fick frossa i det mesta av det bästa av operaarior, körmusik och svängiga toner. Den unge finske dirigenten Ville Matvejeff fick såväl Radiosymfonikerna som Radiokören att svänga. Radiokören – "kanske världens bästa kör" enlig Ella Peterson. Ella som är programledare för såväl Kulturstudion som Kontrapunkt i SVT2 lotsade oss elegant genom programmet tillsammans med Malin Jacobson Båth. Vi fick stifta bekantskap med flera av de unga glänsade stjärnorna på operahimlen och togs också med långt upp i norr till sameland genom Sofia Jannok och hennes karakteristiska musik. 


Restaurang EFES vid Brunkebergstorg tog gott emot oss och såg till att vi fick den lekamliga spisen innan det var dags för konsert. Vi åker förnämligt med Vikingbuss som snabbt och säkert kör oss från dörr till dörr.


Tack Kerstin för att du för fjärde året arrangerat denna förnämliga resa!
Enligt arrangörerna gick årets trettondagskonsert i kärlekens, vänskapens och frihetens tecken och skulle bli en musikalisk helkväll som varar in till påska. – Ja, vi instämmer gärna i det vi som var med och hoppas på en ny resa nästa år!

 

Yvonne Kylborn