Karlstadsresa

Alsters Herrgård och Sandgrund 25 april

Resa till Karlstad

Den 25 april reste SPF Seniorerna med Viking buss till Karlstad. Vårt mål var Alsters herrgård och Sandgrund Lars Lerin konsthall.
Vi anlände till Alsters herrgård i Karlstads kommun efter att ha stannat för en kafferast. Alsters herrgård är födelseplatsen för diktaren Gustaf Fröding som föddes på herrgården 22 augusti 1860. Vi fick en berättelse om Fröding av en fantastisk guide som lät oss uppleva en emotionell resa kantad av både skratt och sorg. Guiden gav oss en fördjupad och levande bild av den folkkäre skaldens liv och diktning.
Efter rundvandring serverades vi en smakfull lunch på herrgårdens bottenvåning.


Nu var det dags att fortsätta bussresan till Sandgrund Lars Lerin konsthall. Vi hälsades välkomna av Manoel Marques Lerin och blev därefter introducerade av vår guide som följde med oss runt i konsthallen. Vilka mästerverk Lars Lerin har skapat! Guiden berättade om tavlornas tillkomst vid olika tidpunkter i Lars Lerins liv. Vi hade också turen att få möta Lars Lerin som var på tillfälligt besök i konsthallen.


Färden fortsatte till en nostalgiaffär som också hade kaffeservering. Där kunde vi begrunda hur en handelsbod såg ut förr i tiden och avnjuta kaffe och smörgås.
Kerstin Larsson hade som vanligt ordnat allt till vårt bästa och vi tackar henne och Viking buss för en givande och rolig dag.


Alla som önskade kunde inte få följa med på denna populära resa, då bussen snabbt blev fullbokad. En ny resa görs därför den 3 oktober.

W-A Tjäder