Välkommen till Club Skoga Nora

Våravslutning och resa den 28 augusti !

Våravslutning och resa till Grythyttans Herrgård den 28 aug.

Försommarresa

Försommarresa till Skrekarhyttan i Viker den 13 juni. Vice ordf. Birgitta Borg visar Hyttruinen och Skrekarhyttans Herrgård.

Inställd resa den 16 maj men ny resa anordnas den 13 juni.

Tyvärr måste vi ställa in vårens resa till Kungsudden i Kungsör och Åsby Handelsträdgård pga att Kungsudden stänger igen sin verksamhet.

Glad sommar önskar SPF Seniorerna

SPF Seniorernas support och medlemsservice håller öppet under hela sommaren, men med begränsad bemanning och kortare öppettider.

Läkemedel och åldersdiskriminering

Vi ska inte ha en sjukvård som bygger på fördomar och diskriminering. Äldre äldre har samma rätt till jämlik och likvärdig läkemedelsbehandling. Det sa Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna, när förbundets nya rapport ’Vem får vad? Läkemedel och åldersdiskriminering’ presenterades.

Sveriges pensionärsorganisationer presenterar gemensamma lösningar för att rädda pensionerna

Pensionssystemet är underfinansierat och behöver förstärkning om de ursprungliga målen ska uppnås. Nu är det bråttom att gå från ord till handling! Sveriges fyra största pensionärsorganisationer med närmare 800 000 medlemmar presenterar därför sex gemensamma punkter som behöver infrias för att rädda pensionerna.

Våga tala om psykisk ohälsa!

Psykisk ohälsa hos äldre personer är vanligt. Men det är inte en del av det naturliga åldrandet. Fem myndigheter presenterar gemensamt en ny broschyr där SPF Seniorerna medverkar. Materialet riktar sig till äldre personer och närstående.

Över 80 000 äldre slipper olämpliga läkemedel

SPF Seniorerna samarbetar med PRO, SKPF pensionärerna och Apoteket i projektet "Koll på läkemedel". Nu visas stora framgångar kring äldres läkemedelsbehandling. Andelen personer över 80 år som får olämpliga läkemedel utskrivna har fortsatt att minska.

Vem är snällast i Almedalen?

I ett politiskt klimat som blivit allt hårdare så tycker vi på SPF Seniorerna att det är viktigt att uppmärksamma de som arbetar för en POSTIV och KONSTRUKTIV debatt. Därför är vår generalsekreterare, Peter Sikström, med i juryn som utser den person eller organisation som upplevs som snällast i Almedalen.

Slipp nattkissandet

Prostatabehandling med mikrovågor kan få dig att bli av med nattkissandet och urinträngningarna. Efter bara tio minuters behandling med lokalbedövning

”Nu kan jag köra MC igen”

Sören Broman väntade på operation när han av en slump hörde talas om prostatabehandling med mikrovågor. Han fick hjälp direkt, till kostnad av ett vanligt läkarbesök. "Det var som att börja leva på nytt."

Visst kan äldre köra bil!

Risken att orsaka olyckor sjunker efter 50 och är lägst vid 75. Därefter ökar det. Vid 90 är man en lika farlig förare som en 30-åring, skriver Seniorens expert.

Vandra på Öland

Öland är mer än bara sol och bad. Sveriges näst största ö bjuder på storslagen natur och vackra vandringar. Senioren har provat fyra olika leder.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser