Hemlig resa 2019-08-22

SPF:s bussresa ställdes 22 augusti till trakterna i och runt omkring Falköping, 36 medlemmar följde med. Första anhalten var den gamla bebyggelsen i Åsle Tå 10 km öster om Falköping. Besöket inleddes med kaffe och bulle i caféet. Därefter gjordes en rundvandring längs den pittoreska Tå-gatan. En mycket sakkunnig och underhållande guide berättade om de ca 10 husen. Äldsta husen härrör från 1700- och 1800-talet. Han berättade om de starka personligheter, som hade bott här och deras gripande levnadsöden. Interiören har behållits i stugorna så, man får en bra inblick i hur människor levde förr, mycket enkelt var det.
Från Åsle Tå åkte vi vidare till Falbygdens Ost, där vi åt en ostbuffé i Osterian till lunch. Möjlighet fanns också att inhandla ost i ostbutiken. Färden gick sedan vidare till Gökhem en plats som ligger ca 10 km från Falköping norr om väg 47 till Åsenkorset vid E20. Ett stopp gjordes för att vi skulle få se en märklig utställning av vedträn. Två pensionärer bygger varje år upp ett konstverk av vedträn med olika teman. Detta år var temat politisk cirkus mm. Ett flertal politiker fanns avbildade inne i vedgluggarna bl a Trump, Stefan Löfvén och Gudrun Schyman m fl.
Sista anhalt på resan var Café Nordpolen i Vara, där vi drack kaffe med något gott tilltugg. Prisutdelning skedde också för den frågesporttävling vi haft i bussen. På resan från Vara till Vårgårda tackade Rolf Svensson ordf Leonard Mattson och hans medhjälpare för en mycket intressant och trevlig resa. Bussresenärerna gav en spontan applåd för att visa sin uppskattning.