Boka aktiviteter här

september 30
december 09

Juni månadsbrev

Tänk vad en termin går fort när man har trevligt ihop på alla aktiviteter, fester och resor som vi SPF-are har i Nässjö. Vi gör dock som skolorna tar lov under sommaren men är tillbaka igen i slutet av augusti med våra aktiviteter. Vi har redan .......Läs hela brevet...

Äldrevårdspatrullen

Granskning av Vårdcentralerna, Slutrapport 2019.

månadsbrev maj

Bästa SPF medlemmar, vårsäsongen börjar nu gå mot sitt slut. En del av er har kanske redan börjat flytta ut till sommarstugor eller är upptagna med andra aktiviteter vilket vi förstår. Det finns emellertid många av våra medlemmar som inte har dessa möjligheter och som nu ……… Läs hela brevet....

April månadsbrev

Som huvudansvarig för merparten av alla våra aktiviteter gällande programblad och för merparten av alla våra aktiviteters upplägg behöver jag er hjälp. Vårsäsongens program börjar nu gå mot sitt slut, detta innebär ... läs mer……..

Glad sommar önskar SPF Seniorerna

SPF Seniorernas support och medlemsservice håller öppet under hela sommaren, men med begränsad bemanning och kortare öppettider.

Läkemedel och åldersdiskriminering

Vi ska inte ha en sjukvård som bygger på fördomar och diskriminering. Äldre äldre har samma rätt till jämlik och likvärdig läkemedelsbehandling. Det sa Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna, när förbundets nya rapport ’Vem får vad? Läkemedel och åldersdiskriminering’ presenterades.

Sveriges pensionärsorganisationer presenterar gemensamma lösningar för att rädda pensionerna

Pensionssystemet är underfinansierat och behöver förstärkning om de ursprungliga målen ska uppnås. Nu är det bråttom att gå från ord till handling! Sveriges fyra största pensionärsorganisationer med närmare 800 000 medlemmar presenterar därför sex gemensamma punkter som behöver infrias för att rädda pensionerna.

Våga tala om psykisk ohälsa!

Psykisk ohälsa hos äldre personer är vanligt. Men det är inte en del av det naturliga åldrandet. Fem myndigheter presenterar gemensamt en ny broschyr där SPF Seniorerna medverkar. Materialet riktar sig till äldre personer och närstående.

”Pappa älskade att ha fest!”

Susanna Hellsings uppväxt med mamma Yvonen Lombard och pappa Lennart Hellsing var speciell. I år skulle Lennart ha fyllt 100 år.

Trött på frisk luft?

Jeanette Gentele tipsar om tv-serier för sträcktittande. Föredrar du att kura i en mörk biosalong? Hon tipsar om det med.

"Det är som en lottovinst att bo här"

De har sålt båten och dragit ner på kostnader. Christjan och Pippi Brander får ut mindre än 70 procent av slutlönen men älskar pensionärslivet.

Pensionär i Finland – ”Livsinkomsten har inget tak här”

I Finland stiger pensionsåldern för varje år. Och det du arbetat in före 1960 får du inte pension för.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Fyralänsfest !

Rapport från Vetlandafesten

Vem vann DM i Boule ?

Aktuella kampanjer från vårt förbund