Välkommen till SPF Hestra och våra Aktiviteter ser ni i vårt Höstprogram!

  Hur gör vi.

  "INSTÄLLD" Storbildsvisningen den 2 dec är inställd p.g.a Coraona. Sändning från Medborgargruppen utgår.

  Novembertallrik blev succé när SPF Hestra bjöd in

  Succé "läs mer"

  På grund av Coranarestiktioner kommer planerade Program att förändras fram till 31 december

  Senaste Nytt

  Mattcurlingen är pausad till 31 dec -20 p.g.a Coronarestriktioner.

Aktiviteter

Uppdrag inför Årsmötet

Är du sugen på ett uppdrag i SPF Seniorerna Hestra? Tiden rinner iväg och snart är det dags för årsmöte och därmed val av funktionärer till nästa verksamhetsår. I nuläget saknar vi sekreterare och vid årsmötet kommer vår ordförande Mary Magnusson att lämna sitt uppdrag. Totalt är det nära 50 olika befattningar och uppdrag som skall besättas. Allt från styrelseuppdrag till ledamöter i kommittéer och serveringspersonal. Känner du för att göra en insats, eller har du förslag på medlemmar som kan tillfrågas av vår valberedning, tag då kontakt med valberedningen. Jan-Åke Manfredsson, 070 680 77 96, Carl-Gunnar Djerv, 070 533 53 56. I mitten av november kommer vi, i samband med lunch, att bjuda in alla intresserade till en information om vad uppdragen innebär SPF Seniorerna Hestra Valberedningen och styrelsen *****************************

Mattcurling Pausad till den 31 december.

Mattcurling är pausad p.g.a. Corona till den 31 december inga nya besked kommer från myndigheterna.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Jönköpingsdistriktet

Distriktsnytt 5

Distriktsnytt nr 4 2020

Råd gällande Covid-19

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser