Almedalen: Det här är det viktigaste kvalitetsmåttet i hemtjänsten enligt seniorerna själva

1000 seniorer har varit med och svarat på frågor om seniorers prioritering av 18 olika kvalitetsområden i hemtjänsten. Nu har vi fått resultatet som presenterades i Almedalen på måndagen: Det är hur insatserna utförs som ska väga tyngst när kvaliteten i hemtjänsten bedöms.

SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 3-7 juli och lyfter viktiga seniorfrågor

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Partierna har tilldelats en halvdag var, utspridda under fem dagar, istället för att ha en hel dag för sig själv. Hittills har drygt 800 arrangörer anmält 2 000 evenemang. Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats i Almedalen för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar, underhåller relationer och bygger nya.

"Ett viktigt steg för bättre äldreomsorg"

I dag mottog regeringen en utredning som föreslår en äldreomsorgslag. SPF Seniorerna står bakom förslagen och anser att skärpningarna är angelägna för att höja kvaliteten. "Det här är ett viktigt steg för bättre äldreomsorg" säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Åldersdiskrimineringen i de nationella screeningprogrammen måste upphöra

Socialstyrelsen agerar inkonsekvent när det kommer till screeningprogrammen. Övre åldersgränser leder till en ojämlik vård där äldre diskrimineras. Hälso- och sjukvården i regionerna samt staten i form av myndigheter och regering måste ha som vägledande princip att i tid upptäcka och behandla en sjukdom och det måste gälla alla oavsett ålder. Detta är några av slutsatserna i SPF Seniorernas nya rapport om screening.

”Socialt perspektiv saknas i pensionsdebatten”

”Vi behöver diskutera om tjänstepensionen bör vara obligatorisk” Det sa SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson när Pensionsmyndigheten bjöd in till seminarium i Almedalen.

Diskriminering att ge yngre förtur till seniorboende

Yngre sökande fick företräde vid uthyrning av lägenheter i ett seniorboende. Det är diskriminering av äldre, meddelar Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett beslut.

Ökat hopp för äldreomsorgen med ny lag

Debatten om äldreomsorgen har fått ny energi. Detta sedan utredningen om en ny äldreomsorgslag blivit färdig, en utredning som SPF Seniorerna varit med och påverkat.

Ministern i Heta stolen: ”Bra med index men ny lag viktigare”

Har ni koll på vad seniorerna anser är viktigast i hemtjänsten? Den frågan fick socialminister Lena Hallengren (S) och socialpolitiska talespersonen Camilla Walterson Grönvall (M) svara på i SPF Seniorernas tält mitt i Almedalsveckans Visby.

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Dags för Hjärnkoll 2022!

  • Läs mer
  • 2022-06-27T09:51:15.0000000+00:00

Följ med till historiska Åbo

  • Läs mer
  • 2022-06-20T11:30:24.0000000+00:00

Ordförande har ordet

  • Läs mer
  • 2022-06-07T10:48:37.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser