Ingen resa till de Geer-hallen 6 januari

Louis de Geer-hallen i Norrköping meddelar att den planerade trettondagskonserten 6 januari inte kommer att ges inför publik.

Stadsvandringen och jultallriken ställs in

Coronaläget gör att den planerade stadsvandringen på Öster den 2 december samt jultallriken den 10 december bokas av. Men både korta och långa vandringar fortsätter som vanligt.

Canastan tar paus resten av året

Hej Canastavänner! Hoppas det är bra med er och att Covid-19 håller sig borta. Efter ett försök att hålla igång med canasta under hösten, 3 gånger i oktober, har vi beslutat att lägga ner canastan under den tid som är kvar på hösten och det här året.

Aha... sångkören Klangen och kärlekens prins

Marianne Ericson, SPF kören Klangens ledare, samt den trogne sångardamen Britt Jonsson stod för underhållningen på dagens Roliga Timme med Klangen. På grund av epidemin sjunger ju inte Klangen för närvarande, men ordnar Roliga Timmen en liten stund på tisdagar.

Nytt - boulen tvingas ta paus när coronan ökar

Det allvarliga coronaläget gör att allt boulespel i SPF Seniorerna Nyköping läggs på is tills vidare.

Magiskt vacker natur mötte vandrargruppen

Höstens fjärde vandring startade vid Söra. Det var 18 pigga vandrare som mötte upp i det sköna höstvädret. Vi följde Sörmlandsleden till att börja med, men vek snart av på en liten grusväg genom höstsådda åkrar.

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Ett liv i toner

I våras fyllde hon 80, Lill Lindfors. En av våra mest folkkära artister som tillbringat i stort sett hela sitt liv på scen. Ett härligt liv, tycker hon själv.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser