Med lappar i händerna mellan hägg och syren

I avsaknad av onsdagsträffar genomförde SPF Seniorerna Nyköping en tipspromenad i det fria den 3 juni. Naturligtvis med behörigt avstånd mellan deltagarna.

Nu kan du sitta hemma och lära om digitala betalningar

På grund av Coronapandemin kan vi inte genomföra våra vanliga utbildningar i digitala betalningar. Vi tänkte därför erbjuda webbinarium istället. Det är samma utbildning i digitala betalningar, men varje deltagare deltar via sin egen (eller lånad dator) Deltagaren har sin smarta telefon med sig. Men det går självklart också bra att bara vara med och titta.

Juliresan är inställd

Resan den 24 juli till Nynäshamn och Dragets kanal är inställd pga coronaviruset.

Slut på det tråkiga -  start för boulen!

Vi kör igång med boule 1 juni, men måste dela upp oss för att kunna hålla avstånd En del kör måndag och andra torsdag så får vi det lättare att hålla avstånd.

Alla fåglar kommit re'n - Klangen sjöng utanför museet

Alla fåglar kommit re'n! Den lilla sången tror jag att de flesta känner till! Och så är det ju i dessa vårtider - att fåglarna kvittrar och sjunger. Just i dag hör jag dessutom Göken Ko ko ko ko. Och på Kristi Himmelfärdsdag samlades elva av sångkören KLANGENS damer - ett efterlängtat möte!

Så blir SPF i Nyköping under våren och sommaren

SPF Seniorerna Nyköping ställer in alla kvarvarande aktiviteter under våren. Pensionärernas hus öppnar igen 1 augusti. Men det blir två tipspromenader, 3 och 10 juni.

OBS ! Senaste nytt om hjälp med matleveranser

Här får du goda råd hur du kan få hjälp med handling av matvaror via datorn. Om du vill ringa och få hjälp kan du vända dig till kyrkan eller till Nyköpings kommun. Här får du också tips om hemleveranser från restauranger.

Få tips hur man pratar med andra via datorn

Det finns flera olika sätt att prata med nära och kära via datorn. Googla på Dataprata så får du en rad tips.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Sörmlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser