Du kan sprida kunskap om trygg ekonomi

Bli vidareinformatör i projektet "Tryggare ekonomi på äldre dar"! Du erbjuds gå en kostnadsfri kurs som syftar till att stärka seniorers kunskaper i privatekonomi. På grund av coronan hålls kursen digitalt.

Man kan alltid gå ut och gå - läs om våra vandringar

Tänk så skönt att kunna ge sig ut på vandringar, både korta och långa, nu när det börjar våras. Du vet väl att du kan göra sällskap med andra och ta en kortare runda på måndagar och torsdagar. Och tisdag 16 mars är det premiär för de lite längre vandringarna.

Gruppen äldre blir allt större - därför behövs fler bostäder för just äldre

Det behövs fler seniorboenden och trygghetsbostäder i Nyköping med omnejd, eftersom befolkningen på 65 år och äldre blir allt större. De ska vara handikappanpassade, det ska finns personal där dagtid och det ska också finns utrymmen där man kan umgås, för att minska ensamheten. Det säger Kommunala pensionärsrådet, KPR, i ett yttrande till Nyköpings kommun.

Hur blir det i kommunen efter IVO:s kritik?

Hur går det med förbättringarna inom hemtjänsten och särskilt boende efter kritiken från IVO? Och behövs det fler korttidsboenden för att avlasta anhöriga som vårdar en äldre maka eller make?

Låt dig lockas av färgglad konst

Kom och titta på Mia Vejdals utställning i Pensionärernas Hus. Varför inte kombinera med kaffe och dopp i cafeterian?

Det börjar hända saker - nyheter på gång

Äntligen onsdagsträffar igen, efter lång nedstängning på grund av coronan. Men nu finns stadsvandring, musikquiz och fler andra aktiviteter planerade.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Då lönar det sig inte jobba vidare

Två extra arbetsår efter 65 ger bara några hundralappar mer per månad i pension. Det visar nya beräkningar från SPF Seniorerna.

Gretas bostadstillägg åts upp av kommunen

Greta Wigg fick efter lång väntan ett bostadstillägg på nästan 3 000 kronor. Men när det kom la kommunen beslag på nästan hela summan.

Nya besked kan komma om Astra Zenecas vaccin

Astra Zenecas vaccin mot covid-19 kan eventuellt börja användas på personer över 65 år i Sverige. Nya studier visar att vaccinet är effektivt även på äldre och nu ska Folkhälsomyndigheten ta beslut om rekommendationerna ska ändras eller inte, skriver Expressen.

Bjärred-läkaren tagen ur tjänst

Den läkare i Bjärred som i hemlighet portade äldre från sjukhusvård har tagits ur tjänst.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Sörmlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser