10 april fd Polisen Lars Berggren

(Referatet kommer lite sent då vår hemsida har legat nere för omarbetning)
Vår ordförande Monica Falk informerade om olika kommande aktiviteter och om vårt arbete inom KPR (Kommunens Pensionsråd). Hon hälsade även dagens föredragshållare Lars Berglund välkommen att berätta om sitt 44-åriga liv som polis inom många områden. Många hade samlats idag för att lyssna och det blev sedan ett livligt sorl kring kaffeborden efteråt.

  • Fd polisen Lars Berggren
  • Många hade samlats för att lyssna till dagens föredragshållare
  • Fikat efteråt är alltid uppskattat
  • I köket jobbar vår duktiga trivselgrupp med att förse alla med kaffe, smörgås och kaka
  • Fd polisen Lars Berggren
  • Många hade samlats för att lyssna till dagens föredragshållare
  • Fikat efteråt är alltid uppskattat
  • I köket jobbar vår duktiga trivselgrupp med att förse alla med kaffe, smörgås och kaka

Han berättade om sin uppväxt och bakgrund i Sörmland och gick sedan över till sina olika arbetsområden. Från att vara MC-polis, stationerad i Gaza och Cypern.
Lars hade även jobbat som säkerhetspolis åt kungafamiljen under några år. 
Han berättade vidare när serbiska styrkor belägrade staden och att10.000 Sarajevobor dödades och många av dem var barn. Belägringen skedde 1992 och han kom dit via FN 1995. Stanislav Galic rymde fältet men fängslades 2011 och dömdes vid domstolen i Haag till livstids fängelse. Han tipsade sedan om Polismuséet i Tullinge visar upp fordon från många generationer. Han tipsade om att Googla för att kolla när de håller öppet, så jag bifogar länken här: 
https://polismuseet.se/besok-polismuseet/kalendarium/oppet-hus-i-fordonssamlingen/

Han avslutade med en liten anekdot från när han var nybakad polis: Han och en kollega såg en duva som hade skadat ett ben och kamraten skulle skjuta den för att göra pinan kort. Skottet föll och duvan flög till synes i väg. Men strax därefter skedde en bilolycka när en bil körde in i en annan. De sprang dit och föraren av den ena bilen satt chockad kvar och redogjorde för varför olyckan kunde ske. Jo, det var så att det plötslig ramlade ner en duva på vindrutan med en smäll och det var blod och fjädrar överallt. Man får anta att hans kollega trots allt träffade duvan men att den flög några meter innan den föll ned. Duvan var enbent. 

(Text och bild Inger Handberg)