20 februari Säker @ Digitalt om bedrägerier

Måndagen den 20 februari bjöd SPF Seniorerna Flensbygden, PRO och RPG inom ramen för projektet Säker@Digitalt in till föreläsning om bedrägerier mot äldre.

  • Pecke Abrahamsson informerade och sjöng för en intresserad publik
  • Mycket att diskutera kring kaffeborden efter Peckes information
  • Pecke Abrahamsson informerade och sjöng för en intresserad publik
  • Mycket att diskutera kring kaffeborden efter Peckes information

Ett femtiotal seniorer lät inte snöfallet hindra när de på måndagsmorgonen tog sig till Centrumkyrkan. Där bjöds det på mycket uppskattad föreläsning om bedrägerier mot äldre varvat med sång och gitarrspel och fika.
Det var ”Pecke” Abrahamsson, f.d. polis som stod för initierad och uppskattad föreläsning om hur skumma personer på olika sätt försöker lura oss äldre och vad man ska tänka på för att inte gå på deras finter. Ringer det någon som säger sig vara från banken eller någon spärrtjänst och påstår att någon försöker ta sig in på ditt bankkonto och vill att du ska öppna ditt bankid och sedan logga in på kontot så - LÄGG PÅ! Banken ringer aldrig upp i sådant ärende och kommer aldrig be dig att logga in på ditt konto. Om det ringer någon obekant på dörren – SLÄPP INTE IN DEN PERSONEN. Om man har blivit utsatt ska man polisanmäla händelsen och SKÄMS inte för dessa personer är professionella bedragare och oerhört skickliga på att manipulera och luras.

För att lätta upp stämningen mellan alla exempel på fräcka bedragares tilltag bjöds vi på sång och musik och lockades att sjunga med i de för oss bekanta sångerna. Gemensam fika och social samvaro en snöig måndagsmorgon var också uppskattade inslag. Nästa gång ses vi som vanligt i Flens bibliotek och alla seniorer är välkomna – se affisch i ingången till biblioteket.