8 maj "Ut i det blå" med Säker@Digitalt

Måndagen den 8 maj begav sig ett gäng förväntansfulla Flensseniorer ut på en Resa i det Blå. Utflykten var en del i projektet Säker@Digitalt där SPF Seniorerna Flensbygden, PRO Flen och RPG Flen samverkar.

Under bussresan fick resenärerna i uppdrag att hitta svar på frågor genom att använda sina mobiltelefoner. Första stoppet var Säfstaholms slott där vi fick en exposé av historiska fakta som Hjördis Andersson googlat fram.
Färden gick vidare till Läppe där vi först besökte den obemannade affären AutoMat Läppe Livs. En kort promenad senare var vi framme vid Hjälmaregården där vi njöt av solskenet och det fina vädret innan vi serverades en utsökt lunch.

Sedan gick förden vidare till Retuna i Eskilstuna där vi imponerades av den välordnade och välsorterade återbruksgallerian och där vi kunde betala med swish.
Vid Slytans rastplats intog vi bussfika som vår chaufför Håkan från Forssjö Buss så förtjänstfullt serverade oss.

Väl hemma i Flen igen kunde vi tänka tillbaka på en härlig vårdag med fin samvaro, nya lärdomar och känna oss priviligierade för att vi har förmånen att få bo på en så vacker plats på vår jord.