Nya resor om vi blir utsläppta till hösten, Göta kanal, Älgsafari eller Dresden-Berlin.

Nya resor till hösten, kryssning på Göta kanal, Älgsafari eller julresa till Dresden-Berlin.

Resorna Ut i det Blå samt Moseldalen är inställda

Det har nu kommit besked om att resorna Ut i det Blå och Moseldalen är inställda. Alla som har betalt sin resa får tillbaka sina pengar med undantag av 25 kr

Studiecirkeln "Hjärnkoll" 2020

Är du intresserad av - att träffa trevliga människor? - att öka din allmänbildning - att öka blodcirkulation i hjärnan? (Sägs motverka demens) - att fika gott? då är Hjärnkoll något för dig.

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingarna finns nu att hämta på hemsidan

Medlemsmötet den 26 januari

Medlemsmötet den 26 januari med Eva-Gun Westford blev mycket uppskattat med många glada skratt när Eva-Gun bjöd på sig själv.

UT i det BLÅ

Programmet för våren 2020

Programmet för SPF Kärnan för våren 2020 finns nu att läsa på hemsidan, kommer snart hem i er brevlåda!

Gurli Hörnfeldt 100 år

SPF Kärnan gratulerar vår äldste medlem Gurli Hörnfeldt på 100-årsdagen. Gurli har skickat ett tackkort till oss.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Resor

Teater

Programbladet våren 2020

Aktuella kampanjer från vårt förbund