Nyheter

Följ med på en händelserik tripp till Göteborg 11-13 oktober 2024

Den 11-13 oktober 2024 åker vi på en händelserik resa till Göteborg. Resan arrangeras för oss av Reseexperten. Den ger tillfälle till besök på flera mycket intressant platser. Bl a Tjolöholms slott, Konstmuseet i Göteborg, World of Volvo alternativt Röhsska museet, Carmen på Göteborgsoperan, Grimeton Radiostation och ostprovning på Kvibille Gästgivaregård.

Nu finns Nyhetsbrev nr 3 2024 här på vår hemsida

I Nyhetsbrev nr 3 kan du bl a läsa en presentation av vår nya ordförande. Det innehåller även referat och bilder från flera av våra olika arrangemang under mars månad. Det finns sex SPF-föreningar i Lunds kommun. Vilka de är och hur de samarbetar kan du läsa om i Nyhetsbrevet.

Viktigt meddelande rörande turen till Svaneholm

Måndagen 25 mars kl 9.00 öppnar anmälan till utflykten till Svaneholm slott. Anmälningar via telefon och SMS kommer inte att kunna besvaras. Läs mer nedan.

Introduktion till Högevall onsdag 20 mars

Högevall erbjuder många olika aktiviteter förutom bad, bl a simskola, simhopp, motionssim, konstsim, gymträning, boxning mm. Gunnar Wismar som är badchef på Högevallsbadet möter oss och ger en introduktion till verksamheten i huset och visar oss runt i lokalerna. Han erbjuder också de som är intresserade att bada efter visningen.  OBS! Denna aktivitet finns inte med i det tryckta programmet som sänts ut till medlemmarna.

Nu kan du läsa protokollet från årsmötet här på hemsidan

Länk till protokollet från årsmötet ligger nu på vår hemsida. Det finns dels på den sida där alla övriga handlingar med anknytning till årsmötet finns publicerade. Du kan även öppna protokollet direkt med länken i brödtexten nedan.

Viktig information om bankbedrägerier mot äldre

Innan vi startade årsmötet 2024 informerade Louise Fohlin, säkerhetschef på Sparbanken Skåne, om hur bankbedrägerier mot äldre går till. Hur omfattande de är och hur man undviker att bli lurad. Hon talade också om hur bankerna gör för att förhindra bedrägerierna. Efter föredraget fick Louise Fohlin besvara en hel del frågor från publiken.

Pigg på att läsa böcker med andra - kom till vårt öppet hus

Många gillar att läsa böcker och ofta hade det varit trevligt att samtala om boken när sista sidan är läst. Men var hittar man personer med samma intressen? Vi vill hjälpa till med det! Därför håller SPF Lund Centrum Öppet hus på Träffpunkt Arkivgatan torsdagen den 8 februari kl 16 - 17.30.

Operaintroduktion: Turandot - Onsdagen den 31 januari

Anna och Mats Natt och Dag introducerar Puccinis sista opera Turandot. Den omänskligt hårda och hämndlystna prinsessan Turandot förvandlas till en älskande kvinna, så operan har faktiskt ett lyckligt slut. Puccinis musik är som alltid förtrollande och vi får förhoppningsvis se en fantastisk föreställning på Malmö Opera den 11 februari.

Pubträff på Lundabryggeriets ölkällare

Torsdagen den 25 januari äger årets första pubträff rum. Denna gång på Lundabryggeriets ölkällare. Här har vi inte varit sedan våren 2022. Denna träff är den första på bryggeriet av fyra i vår.

Nu finns årsmöteshandlingarna här på hemsidan

Den 5 februari håller SPF Seniorerna Lund Centrum sitt årsmöte i Pingstkyrkan, Stora Södergatan 25. Kl 13.00 - 13.30 är det insläpp i lokalen. Innan själva årsmötet börjar informerar Louise Fohlin, säkerhetschef på Sparbanken Skåne, om bankbedrägerier mot äldre.

Här kan du lära dig mer om digital teknik i vardagen

Många vill lära sig mer om hur de kan använda digital teknik i vardagen. I Lund finns en del olika möjligheter. En av dem är Digitala tisdagar som arrangeras av Linero bibliotek i samarbete med Medborgarskolan och Länsstyrelsen Skåne. Första tillfället är tisdagen den 16 januari och platsen är Träffpunkt Linero.

Högtidsstund för litteraturälskare: ”Vinterkafé med högläsning av noveller” på Habo Gård

Vad passar väl bättre en kall vinterdag än att bli serverad varm äppledryck och lyssna på högläsning när vintervädret drar förbi utanför? Biblioketspersonal har omsorgsfullt gjort ett urval av texter som de läser. Efter högläsningen serveras svampsoppa med bröd, kaffe och kaka.

Från Nordkap till Sydkap - månadsmöte 15 januari

Johan Wiklund, flygkapten i SAS, flög hösten 2015 från Nordkap till Sydkap i en engelsk dubbeldäckare med öppen sittbrunn iförd en brun tredelad ullkostym. Det blev 18000 km flygning fördelat på 62 flygningar och 42 flygdagar under två månader.

Operaintroduktion: Carmen - onsdagen den 10 januari 2024

Mats Natt och Dag, introducerar Georges Bizets opera Carmen, som ju är en av de mest spelade och mest älskade operorna genom alla tider. Operan handlar om glödande kärlek och en förtärande svartsjuka som orsakar båda huvudpersonernas undergång. Musiken är både vacker och lättillgänglig och bjuder på flera örhängen som nått spridning långt utanför operans värld. Carmen direktsänds till Kino från Metropolitan den 27 januari, 2024.

Detta erbjuder SPF-föreningarna i Lund

De sex SPF-föreningarna i Lunds kommun har alla skapat program för våren 2024. I dessa beskrivs de aktiviteter föreningarna ordnar för sina medlemmar. Programmen sänds till medlemmarna, läggs ut på olika platser etc. Nu kan du även läsa dem på Lundakretsens hemsida. Där finns länkar till alla programmen i pdf-format.

Onsdagen den 20 december: Operaintroduktion: Nabucco

Nabucco är en av Verdis tidiga operor. Den tilldrar sig under judafolkets babyloniska fångenskap cirka 500 år före Kristus under Babylons kung Nabucco eller som vi brukar kalla honom, Nebukadnessar. Operan handlar om förtryck, fångenskap och frihetslängtan. Musiken, som presenteras av Mats Natt och Dag, är hänförande och innehåller bland annat operalitteraturens mest berömda kör. Operan sänds från Metropolitan den 6 januari, 2024.

Välkommen till gratis operett-sing-a-long

Vinterlund anordnar gratis operett sing-a-long- med fika den 15 december i Folkparken. Det finns även en buss som hämtar upp på olika platser i kommunen. Se tider och hållplatser i bifogade flygblad (pdf-fil).

Fel datum för Göteborgsresan i tryckta programmet - här är det rätta

I det tryckta programmet för våren 2024, som nu är på väg till din brevlåda, har det insmugit sig ett fel. På sidan 19 beskrivs vår trevliga och intressanta resa till Göteborg. Rätt datum är 26-27 mars 2024. Tag gärna fram en fin penna och rätta i programmet.

Hög tid för anmälan till Turandot på Malmö Opera den 11 februari 2024

Turandot är den iskalla prinsessan som låter avrätta friare på löpande band tills hon möter den sanna kärleken. Historien är baserad på en asiatisk folksaga om en verklig prinsessa som levde på 1200-talet. Puccinis opera utspelar sig i Fjärran Österns sagovärld.

Årets sista pubträff - The Bishop Arms 11/12

Nu är det dags för årets sista pubträff. Vi samlas åter på puben The Bishops Arms, S:t Petri kyrkogata 7. Eftersom vi måste boka en del av lokalen krävs att man anmäler sig några dagar i förväg. Skrolla och läs mer om detta.

Nu är vårens program på väg till din brevlåda

SPF Lund Centrums programgrupp har jobbat hårt under hösten för att skapa ett stort antal aktiviteter som förhoppningsvis skall intressera våra medlemmar. Redaktionsgruppen har sammanställt alla aktivitetsbeskrivningar till en fil som lämnats till Bloms tryckeri. Nu har Bloms tryckeri tryckt färdigt programmet och lämnat det till posten. Snart slamrar brevbäraren till i din brevlåda och du har strax det fullmatade programmet i din hand.