EksmoBuss

UTTENDORF - ÖSTERRIKE 8-16/7 - 2023, 9 dagar
Följ med oss, Eksmo Buss, på vår guldresa till underbara Österrike! Det kommer att bli en bekväm sommarresa med vandringar, små mysiga byar med mängder av korsvirkeshus och storslagna vyer över alperna. Vi ger oss ut på lugna turer med milsvid utsikt. Passa på att följa med och njuta av bergstopparna med utbildade vandringsledare. Vi gör även några härliga utflykter, till exempel Österrikes högsta berg Grossglockner och Krimml med Europas högsta vattenfall.

Följ med oss på vår guldresa till underbara Österrike! Det kommer att bli en bekväm sommarresa med vandringar, små mysiga byar med mängder av korsvirkeshus och storslagna vyer över alperna. Vi ger oss ut på lugna turer med milsvid utsikt. Passa på att följa med och njuta av bergstopparna med utbildade vandringsledare. Vi gör även några härliga utflykter, till exempel Österrikes högsta berg Grossglockner och Krimml med Europas högsta vattenfall.

8/7
Avresa från Norrköping tidig morgon för att ta oss med färjor till Danmark och Tyskland. Vi ankommer på kvällen till Leonardo Hotell Stillhorn i utkanten av Hamburg där vi äter vår första gemensamma middag.

9/7 - LÜNEBURG & QUEDLINBURG
Vi välkomnar Gunilla ombord på bussen, vår kunniga svenska reseledare som bor och arbetar som turistguide och svensklärare i Hamburg. En timmes resa från Hamburg ligger Lüneburg. Lüneburg är staden som förtrollar med sina små, pittoreska gränder, vilka kantas av fantastiska korsvirkeshus. Den lilla staden är ganska gammal, över tusen år, om man ska vara exakt. Saltet gjorde staden rik en gång och det avspeglar sig i många av husgavlarna i gamla stan. Tack vare floden Ilmenau som flyter genom staden  kan du idag hitta en historisk hamn i Lüneburg. Längs med hamnen finns det många restauranger och kaféer. När vi promenerar i Lüneburg kommer vi se det gamla unika rådhuset och givetvis stannar vi framför det gravida huset. Mer om stadens spännande historia får du höra på plats.
Efter besöket i Lüneburg vinkar vi av Gunilla och sätter vi oss i bussen igen. Vi åker ett stycke söderut genom böljande landskap till Quedlinburg. Staden ligger norr om bergsområdet Harz, och är med sina 1300 korsvirkeshus ett ovanligt exempel på en medeltida europeisk stad. Sedan 1994 är stadens stiftskyrka, slott och gamla stadsdelar med på Unescos världsarvslista. Här får man slappna av och vila ut. Ta en promenad och njut av gamla och vackra hus var man än tittar. Framåt kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

10/7
Vi lämnar Quedlinburg efter en god frukost. Framåt eftermiddagen reser sig alperna i horisonten. Bussen styr upp mellan bergen, passerar det kända skidsport-området Kitzbühel och Pass Thurn på 1200 meter över havet.  Sedan tar vi oss ner i Pinzgauer-dalen vid Mittersill och har bara någon mil kvar till Uttendorf och familjen Altenbergers hotell Stubacher Hof. Här har vi vår bas under de närmaste 4 dagarna. 

11-14/7
Nu är vi äntligen på plats mitt i denna fantastiska miljö med vackra vyer, höga berg och djupa dalar. Programmet för dessa dagar är flexibelt och vi anpassar oss efter väder, önskemål och hur mycket ork vi har i benen. Efter en god frukost kommer vi att ge oss ut för att uppleva alperna i Österrike på nära håll. Vi delar upp oss i grupper efter vilken nivå på vandring man klarar eller vill ha. Sedan blir vi ledda på tur av någon i familjen Altenberger som alla har guideutbildning i området. För den som inte orkar med vandring finns det mycket annat att se i närheten av byn. T.ex utställningar, museum eller mäktiga raviner och vattenfall. På kvällen samlas vi igen vid hotellet, för att gemensamt äta middag och umgås. En av kvällarna åker vi till ”Hyttan” som är familjens egen lilla fäbod. Där är det förberett för oss en tyrolerkväll som blir en upplevelse utöver det vanliga med grillbuffé och österrikisk sång och musik.
I Pinzgauerdalens västra ände ligger Krimmlfallen som är Europas högsta serie av vattenfall. Första fallet är på 140 meter, mittenfallet på 100 meter, och det nedersta fallet på 140 meter. Här kan man vandra på stigar längs med fallen. Högst upp i fåran ligger det en lägligt placerad hytta som serverar lunch. 

Großglockner Hochalpenstraße, en 47 km högalpin panoramaväg som sträcker sig från Bruck till Heiligen Blut.

36 serpentinkurvor leder vägen upp på över 2500 meter över havet.  Från utsiktsplatsen Kaiser-Franz-JosefsHöhe får man en majestätiskt utsikt över Österrikes högsta berg Groß Glockner. Här kan man också ha turen att få se både edelweiss och murmeldjur! 

15-16/7
Hemresan går via ett stopp med övernattning i Oranienburg utanför Berlin. Åter i Norrköping under kvällen den 16/7.

Priset för resan är 12 500 kr. Enkelrumstillägg 2 450 kr. Vi reserverar oss för valutaförändringar och höjda dieselpriser. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

Detta ingår:

Bussresa inkl färjor och vägavgifter
8 nätter i dubbelrum/flerbäddsrum med halvpension (dryck tillkommer)
Guidning i Lüneburg med svensktalande lokalguide
Guidningar & utflykter i Österrike

Kostnader för entréer, liftar osv kan tillkomma.
Ladda ner resebeskrivningen här!

ANMÄLAN
Du anmäler dig genom att maila eller ringa och betala in en anmälningsavgift på 1000 kr. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning som sker senast 8/6 - 2023. Märk betalningen med namn och ”Uttendorf”.
Glöm inte att meddela om du har några matallergier.
Bankgiro: 540-9222
Telefon: 0736-40 10 10 
Mail: info@eksmobuss.se