Ölandsresa Skördefesten

Uppdaterades: 16 oktober 2018

Resa till Ölands skördefest 30 september till 1 oktober 2016.

Första dagen:

En buss fullastad med ett 50 tal SPF:are, de flesta från Gripen, startade sin tvådagars resa från Linköping för resa till Ölands skördefest. Uppehåll för lättare lunch och kaffe gjordes i Tinnered. Efter lunchstoppet ställdes färden mot Kalmar och Hotell Kalmarsund för incheckning. En gemensam middag intogs på hotellet senare på eftermiddagen. Efter middagen anslöt vår lokalguide, Cristian Cederroth, för att föra oss vidare söderut på Öland. Medan mörkret började infalla var resans mål Ventlinge.

I mörker klev vi av bussen på Norrgården i Ventline. Några av oss passade på att prova på att i mörkret ta en "runda" i majslabyrinten. Belysta och med förstoringsglas presenterades småkryp i labyrinten.

Löktavlan, som innehåller mellan 5 - 6 tusen olika lökar fanns att beskåda.

 

 

 

 

Naturligtvis pumpor och grönsaker och annat hantverk till försäljning.

Efter någon timme återvände vi norrut till skördefesten i Eriksöre Bygata. Bygatan är ca 200 meter lång med mycket att beskåda av hantverk och Grönsaker och vad som hör till.

Efter ytterligare någon timme fortsatte färden till hotellet i Kalmar för lite nattsömn för den som ville.

Under dagens färd fick vi mycket information av vår imponerande guide Christer om Öland och om vad som finns och hänt nu och förr och imponerande körning av vår chaufför Stig.

Dag 2.

Efter några timmars sömn och en god frukost var det dags för nya utflyktsmål.

Färden gick till Färjestaden och till Paradisverkstaden, ett keramiskt centrum med utsikt över Kalmarsund och en vacker trädgård. Här kunde man njuta av glas och keramik, allt från små ljusstakar och stora trädgårdsurnor.

Sedan vände vi och fortsatte färden norrut mot Ekerum, en skördefest med mat hantverksmässa och konsthall.

Fortsatt färd till Halltorps Gästgiveri för intag av dagens lunch.

Efter uppehåll fortsätter vi med ett besök i Borgholm.

Sedan fortsätter vi färden med att snedda över till östra sidan av Öland för ett besök i Kårehamn.

Sedan tillbaks till Färjestaden för att "lämna tillbaks" vår imponerande och intressanta lokalguide Christer som guidat oss i 2 dagar.

Sen fortsatt färd tillbaks till Kalmar för intag av lite eftermiddags fika.

Så ställdes färden hemåt till Linköping av vår chaufför Stig, hemma på kvällskvisten vid nio-tiden. Som i sagan kom vi hem lyckliga och kan nog leva på våra minnen i många dagar.

 

Bilder se bildgalleri 

 Bilder 2 se bildgalleri

ÖLAND 1.pdf

Publicerades: 04 oktober 2016 Uppdaterades: 16 oktober 2018