September Sigvard Hallendorff

Uppdaterades: 19 september 2017

September Sigvard Hallendorff

  • Sigvard Hallendorff

SPF Gripen Linköping, månadsträff september
Ordföranden Per Almerén hälsade 95 medlemmar, därav några nya, välkomna till höstens första möte.
Information gavs bl annat om en resa till Jönköping tisdagen den 14 november. Vi ska bl annat besöka en fascinerande kvinna....Lena Maria Klingvall.
Hon föddes utan armar och med vänster ben bara hälften så långt som det högra. Hon lärde sig simma vid 3 års ålder och deltog i sitt första SM vid 18 års ålder. Höjdpunkten var nog när hon deltog i OS i Seoul 1988. Hon har studerat vid Stockholms Kungliga Musikhögskola och har turnerat runt om i världen med sin musik. Hon är även konstnär och målar för Mun- och Fotmålarna sedan 1990! Vi träffar henne i hennes butik i Jönköping, där hon sjunger och berättar om sitt liv.

Därefter, inledningsvis, så framförde Gripenkören med några trevliga melodier.
Dagens underhållare Sigvard Hallendorff presenterades. När Sigvard efter en timma tackade för sig belönades han med välförtjänta applåder.
Sigvard Hallendorff berättade om och visade bilder och lärde oss om byggnader då och nu i Linköping.
Denna gång omfattande områden mycket runt våra torg. En berättelse om hur statyn, Folke Filbyter togs emot av Linköpingsborna 1928 vid invigningen. Bedövande tystnad från de som bevittnade avtäckelsen av statyn, följt senare av kritik mot "öket", d.v.s. den klena och fula hästen m.m. Många byggnader visades i det gamla ursprunget och i dagens utseende.
Detta var ett kort utdrag av den 1 timmes berättelse han framförde. Ett stort tack till Sigvard Hallendorff för den underhållande timmen, han hade säkert kunnat hålla på hur länge som helst.
Träffen avslutades som vanligt med kaffe och lotteri.

 >>>>>bider från träffen se bildgalleri>>>>>>

Publicerades: 19 september 2017 Uppdaterades: 19 september 2017