Studiebesök på V-plast i Väckelsång 20/9 2023

Det var cirka 50 personer från föreningen som gjorde ett studiebesök på Väckelsångs Industriplast AB, som varade lite drygt en timme. Vi välkomnades av Tomas Johansson med personal, delades upp i tre grupper och fick en rundvandring i fabriken och på lagret. Det var nog flera som blev förvånade över det antal artiklar som tillverkas här i Väckelsång. Den största produktgruppen i antal är nog artiklar för hästhållning med den världsberömda stallgrepen som största enskilda artikel. En maskin tillverkar bara dessa grepar i olika färger. Men sortimentet är mycket större än så, allt från sophanteringskärl, spannar, bildelar till den nu kanske volymmässigt största produkten som är delbara kabelskydd i olika dimensioner.

Maskinparken består av i stort sett helautomatiska formpressar i olika storlekar försedda med plockrobotar som tar ur de varma delarna och i vissa fall staplar på pall. I begränsad omfattning görs även en del manuell montering till färdig produkt.

Omkring 10 lastbilar per dag kommer in för lastning och lossning av färdiga produkter och råvara. En del av råvaran utgörs av spillprodukter från andra plasttillverkare. Dessa rivs och mals till ny råvara i V-plasts produktion.

Som avslutning delade företaget ut ett specialpensionärsjärn (extra långt skohorn) försett med brandvarnartestknapp till besökarna.

Tack Tomas med personal för ett mycket intressant och trevligt besök.

Eftermiddagen avslutades med gemensam fika på Björkeborg.

Vid pennan /Sigrid
Kerstin

Länk till bilder från besöket