Julmarknad på Wapnö gård 29/11 2019

Fredagen den 29 november var det dags för föreningens julmarknadsresa med destination Wapnö gård. I ett småregnande väder träffades vi vid Björkeborg för avresa med buss kl 10.00.

Vi stannade vid Moasjön utanför Alvesta för en kopp kaffe med dopp. Det hade börjat att snöa och blåsa. Detta till trots fann vi lite skydd under tak och stämningen var på topp.

På vägen mot Halmstad tilltog snövädret och vägbanan blev både vit och hal. Vi anlände till Wapnö runt 12.45, där vi blev serverade jultallrik med kaffe efteråt.

När detta var avklarat var det fritt fram för var och en att gå runt på marknaden. Vädret visade sig nu från den ljusa sidan med blå himmel och runt två plusgrader.
Marknaden hade mycket att erbjuda. Allt från glögg, öl, tomtar, smycken och allt var "hemma" tillverkat. Sånt som vi brukar kalla för hantverk.

Efter många härliga intryck och promenerande var det så dags för hemfärd. Nu hade temperaturen gått ner under noll. Så vägen hem var både halkig och vit. Där fanns givetvis bilister som hade hamnat lite "fel".

Välbehållna och vid gott humör var vi hemma vid Björkeborg igen runt 19.30.
Samtliga deltagare (32 st) var nöjda med resan och julmarknaden.

Tack alla för ett trevligt sällskap och en härlig dag tillsammans.

/Willard Lind