Senaste informationen om vaccinering i Stockholmsregionen (2/2)

  • 02 februari 2021

Stockholmsregionen utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vilka grupper som ska prioriteras först men hur erbjudandet skickas ut eller hur man bokar tid och hur vaccinationerna går till skiljer sig från olika regioner.

De olika faserna är följande:

Fas 1:
Boenden på särskilda boenden för äldre i Dalarna har vaccinerats. Vaccineringen startade 27 december och har erbjudits av läkare kopplade till varje boende.
För dig som har hemtjänst (även larm) kommer vårdcentralen kommer att skicka en kallelse till dig personligen där du kan boka tid för dig och eventuell vuxen person som du bor tillsammans med.
Fas 2:
Du som är 70 år eller äldre.
Region Dalarna kommer att börja med att kalla personer över 80 år via brev eller telefon där de som är äldst får kallelsen först. Sedan går det i fallande åldersordning.
Du som är 70- 79 år kommer själv få boka din tid för vaccination via 1177. Du kommer kunna boka din tid genom att logga in på 1177.se. Den som inte själv kan boka via e-tjänsterna kommer att kunna få hjälp via telefon. Vi kommer att informera om när bokningen öppnar. Tillgången till vaccin påverkar takten. Det går inte att boka tid eller ställa sig i kö för vaccination just nu.
Fas 3:
Du som är mellan 18–69 och år och tillhör en riskgrupp för covid-19 kommer att få en kallelse till vaccination via brev eller telefon från din vårdcentral. Du beräknas kunna bli vaccinerad mars-april.

För Stockholmsregionen gäller:
Fas 1:
Personer som bor på äldreboenden och har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst kommer att kontaktas för att erbjudas vaccination.
Fas 2 och 3:
Preliminärt under februari för dig som är född 1951 eller tidigare:
Du kommer att boka din tid för vaccination själv på vårdcentralen där du är listad, men denna bokning är ännu inte öppen.
Preliminärt under februari-mars för dig som är under 70 år men i riskgrupp för covid-19:
Du kommer att boka din tid för vaccination själv, men denna bokning är ännu inte öppen. Du kommer att få information här på 1177.se eller via din vanliga vårdkontakt eller mottagning.

På den här länken hittar du den allmänna informationen från 1177 när det gäller vaccination mot covid-19

 

Publicerades: 02 februari 2021 Uppdaterades: 02 februari 2021