Lyckad båtresa bjöd på omvänt bastubad

Senaste tillskottet av kryssningsfartyg över Östersjön, Viking Lines Glory, gästades av SPF Seniorerna Nyköping 11-12 februari. En resa i isen t o r mellan Stockholm och Åbo i ett fräscht modernt fartyg med ovanliga inslag.

Direkt vid entrén till frukosten serverades ett glas champagne. Förutom det vanliga frukostplocket serverades en portion med varma delikata små rätter som man valde från en färdigkomponerad meny. 

Ett omvänt bastubad var det några som provade. Att stå på en liten matta i ett isskåp typ frys med temperatur på flera minusgrader, sedan ut i värmen för att sträcka ut och slappna av på en bekväm liggstol. En välförtjänt bonus.

Lätt förflyttar man sig mellan båtens olika omväxlande miljöer som bjuder musik och underhållning, gott att äta och dricka, pianobar, SPA-avdelning, butiker och spel i olika former.

Reeta Vestman i fin röd klänning och Mikael Saari i sin Tuffa Viktor-keps bjöd på Musical Pearls of Broadway helt enastående. Bara luta sig,  slappna av och njuta. 

Bussresan tillbaka till Nyköping gick genom snöyra och på väg med underkylt regn. Allt gick bra och hela resan var alltigenom lyckad.

Text och bilder: Annette Törling