Klangen gick en nostalgisk promenad

SPF kören Klangen har en studiecirkel där vi träffas för att prata om livet och musiken. Den 11 november gjorde några av oss en ”Nostalgi-promenad” i staden.

  • Vid före detta Blommor och binbutiken.
  • Inne på Stadsvakten med Eva Andersson.
  • Vid före detta Blommor och binbutiken.
  • Inne på Stadsvakten med Eva Andersson.

Vi gick förbi platser som haft betydelse för oss i stort och smått, bland annat min farfars tapetserarverkstad på samma gård som Stadsvakten. Än i dag är där ett tapetseri nu med en kvinna vid rodret.

Och vi blickade bort mot butiksfönstren som förr inhyste butiken Blommor och Bin, där en av Klangens Kvinnor jobbade för många år sedan.

Det blev också ett jättetrevligt besök i Kulturarvsmuseet Stadsvakten. Där mötte oss Eva Andersson och bjöd på en Superhärlig guidad tur bland fantastiskt mponerande textilminnen, trollerikonst och besök i metallverkstaden. Den gamla skolsalen gjorde oss alldeles nostalgiskt upprymda!

Vi avslutade såklart med en fika och satt och gnolade på den fina sången Älskade Barn. Den är skriven av Karin Gren, dotter till skidlegendaren Mora-Nisse. Karins morfar Carl Gren var byggherre i Nyköping. Och en av Klangens Kvinnors pappa jobbade hos Carl Gren och var med och byggde upp Klockbergets Förskola. Så kan saker och ting länkas samman och komma fram i en studiecirkel. Riktigt trevligt!

Tack alla inblandade!

Säger Ingrid Ek, cirkelledare som också tog bilderna.