Årets första resa

SPF Seniorerna Eskilstuna har tillsammans med ett antal andra SPF-föreningar i Sörmland varit på det nya årets första resa. Den gick till Trettondagskonserten i Berwaldhallen. Bra biljetter hade vi dessutom.

Vi har varit där tidigare men denna föreställning var allt bland de alla bästa vi varit med om. Mattias Nordkvist, som säkert många känner igen från ”Vår tid är nu” var konferencier för kvällen. Han gjorde ett alldeles strålande jobb som presentatör och även som sångare, men snubblade över en fiol som gick sönder! Eller … jag misstänker ett skämt där!

Stjärnorna för kvällen var opera-artisterna Johanna Wallroth och Ola Eliasson som sjöng så bra som man kan önska. De var inte de enda sångarna för kvällen, Radiokören medverkade med bravur. 
Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigenten Aivis Greters gjorde allt man kan önska från en stor orkester. Det blir inte bättre. En del av er såg kanske konserten på TV dagen efter. Mycket bra, men live är bäst. 

Under kvällen delade kulturministern, Parisa Liljestrand ut en förtjänstmedalj till den som i 40 år!! presenterat nyår och alla domkyrkoklockor i Sveriges Radio.

Lite skaffning i bussen innan konserten var som alltid till allas belåtenhet. Bra service från Resekompaniet och alltid utmärkta chauffören, Sven-Olov.

Text och bild: Torbjörn Olsson

Fler bilder från konserten finns här.