Medlemsträff 27 mars med Ingrid Öholm från Sundbyholms Kött &Fisk

Ingrid Öholm från Sundbyholms Kött &Fisk var dagens föreläsare. Många av oss har besökt hennes butik, men känner inte till gårdens bakgrund.

Ingrid Öholm från Sundbyholms Kött &Fisk var dagens föreläsare. Många av oss har besökt hennes butik, men känner inte till gårdens bakgrund.

Ingrids föräldrar köpte Hammartorps Gård för 45 år sedan. Då odlades ärtor, gurka och potatis. En stor äggproduktion fanns också på gården. De stora byggnaderna har även inrymt häststall, frysenheter och lagerlokaler.

För 15år sen övertog Ingrid gården. Produktion idag består av rökt fisk, kött, ost och räkor. Inlagda sillar och gravad lax är också populära varor. Även inlämning av viltkött för rökning är möjlig.Ingrid förklarade att separata enheter och noggrann rengöring är en nödvändighet. 

Idag står solkollektorer för en stor del av elbehovet. Framöver väntar bygget av ett vindkraftverk för att trygga eldriften.

Avslutningsvis bjöds vi på en smaktallrik med rökt Yankeelax, hjortstek, kräftsill samt rökt ost med marmelad. Utsökt!

Text och foto: Annka Jormelius