Julkonsert och julbord på Cinderella

Söndagen 3/12 och måndag 4/12 var det dags för SPF-medlemmarna i Eskilstuna och Torshälla att ge si ut på havet.

Men inta bara en vanlig resa med Cinderella för att handla julklappar och äta gott. En hejdundrande fin julkonsert stod först på programmet. Konserten hölls i Stadshuset, Blå Hallen där vi ju vet att andra festligheter snart äger rum. Tittar man på Nobelfesten i TV, verkar salen enormt stor, men väl där verkar den inte alls så stor. Nåväl, konserten var i alla fall av det större formatet med alla sångare på plats i den välkända trappan och lite även här och där även på andra ställen i salen.
Traditionella julsånger är ju det man vill lyssna till så här års (och även sjunga med i efter bästa 
förmåga).

Därefter i väg till Cinderella och julmaten. Julbordet hade vi bokat i matsalen där a la carte annars serveras. Mycket bra. Lugnare stämning, trevligare miljö och som väl alla tyckte - godare julmat, bl.a. en hel eka full med skaldjur, men de traditionella julrätterna saknades verkligen inte. Ovanpå detta om man orkade ett stort gottebord.

Vi undrade innan bussen kom till teatern hur vi skulle ta oss över snövallarna in i bussen? Inga problem tyckte utmärkte chauffören Sven-Olov och forserade vallen så att vi kom helskinnade in i bussen.

Text: Torbjörn Olsson

Fler bilder finns här.