Välkommen till SPF Seniorerna Kinda

    Disig septembermorgon i Kinda

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

”Gör om gör rätt”: Så gick rekordsatsning om intet

Äldresatsningen, som omfattade riktade statsbidrag på totalt 4,3 miljarder kronor och pågick under åren 2010–2014, missade målet. Det anser Riksrevisionen.

15 goda fiskrecept

Gott och nyttigt. Senioren har samlat ihop massa goda recept på fisk. Här hittar du dem. Smaklig måltid!

Nästan alla på äldreboenden i Stockholms län har fått första sprutan

Innan veckan är slut har boende på så gott som alla äldreboenden inom Region Stockholm blivit erbjudna första dosen vaccin mot covid-19. Inom tre veckor beräknas även den andra dosen ha erbjudits.

Risk att äldre prioriteras bort igen

Kampen om vem som ska prioriteras i kön till coronavaccinet hårdnar. SPF Seniorerna markerar skarpt att Folkhälsomyndighetens rekommendation ska ligga fast.

Brodera dina tankar

Broderi har fått en renässans och blivit populärt igen. Men korsstygnen har fått ge plats åt en friare form av broderi. Många använder nu nålen mer som en penna och broderar text.

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser