Räkfrossa 22 februari 2024

Räkfrossa under allsång Torsdagen den 22 februari 2024

Samlades ett 60-tal medlemmar i SPF Linné i gamla biografen Sveas lokaler - numera festvåning - på Sveagatan. Ute var det ruskväder med blåst och regn, inne var det god och glad stämning!

Kvällens värdinnor, Eva Holm och Gertie Dahlén, hälsade välkomna med bubbel. Det smakade bra och lossade tungornas band - det var stört omöjligt att höra vad man själv tänkte i foajén!
Dörrarna öppnades och den förväntansfulla skaran strömmade in. Först tittade man på alla godsaker på det överdådiga bordet, laddat med färska härligt rosa räkor, bröd, ostar, druvor, såser... snålvattnet rann till. Så gällde det att hitta sin sittplats! Efter lite sökande hade alla hittat sina platser och lugnet lade sig tillräckligt för att Anders Holm, en av kvällens värdar, kunde hälsa välkomna. Maggan Lindroth, också festkommittémedlem, och specialist på skaldjur bl.a., presenterade oss för de sprillans färska räkorna, var de hade fiskats och av vem - sådant dagens upplysta konsumenter vill veta. Musiker-Mille greppade sin gitarr och så var festen igång!
Bittan Holm stämde upp kvällens första allsång men sedan tog mumsandet på de framdukade läckerheterna och samtalen vid de olika borden över alldeles och det blev lite si och så med allsjungandet även om Bittan och Mille ansträngde sig till max.
När faten var rensade, magarna mätta och struparna trötta började festprissarna dra sig tillbaka, ivrigt tackande vår fantastiska festkommitté, som än en gång lyckats överträffa sig själva! Stort tack!
./. Gull-May rapporterade