Sång och musik

Tisdagen den 26-e sept. var det rena nostalgidagen för de flesta av oss. Vi fick höra låtar från vår ungdom och medelålder, de låtar som vi gick och nynnade på men som man inte hör så ofta i dag.

                      

Sång och musik framfördes av Solveig och Leif Lindstrand. Solveig på dragspel och Leif på gitarr. De hade kallat sitt program för "Musik för mogna öron". 

De började med låten "Hemma igen" skriven av Lasse Berghagen, En passande låt efter sommaruppehållet. Därefter en en låt som heter "Det är okay, mamma",och en norsk brudvals. De fortsatte med "Drömmar av silver, drömmar av guld", "Månen över Uppland", samt flera andra låtar vi minns. Bland annat "Min gitarr" som Sven Erik Magnusson gjort sig känd genom.

En låt som vi absolut inte får glömma är "De sista ljuva åren". Den spelades av Lasse Stefanz orkester och sjöngs av Olle Jönsson och Cristina Lindberg. Den låg 65 veckor på svensktoppen, dock utan att någon gång bli etta.

Efter starka applåder spelades ett extranummer, nämligen "Hur skall det sluta".

Ett 70-tal personer applåderade och njöt av en riktigt härlig eftermiddag och vi ser mycket gärna att Solveig och Leif återkommer med liknande program. 

 

Text: Helga och Per Berg

Foto: Per Berg