Vildhasse

Tisdagen den 29:e augusti besökte SPF Skinnarbygd  Vild-Hasse vid hans hem Bengtsgården i Vallerås. Där har Hasse också sin försäljning på hemmaplan och där han tar emot besökare och kunder, ofta hela busslaster. Lokalen där han säljer sina varor kallar han för

                    

                                                    Vindarnas Tempel.                                                       Hasse är född och uppväxt på Bengtsgården i Vallerås. Från början var tanken att han skulle bli präst. Men ödet ville annorlunda. Hasse gick till sjöss och blev FN-soldat. Då han mönstrade av stod hågen till korvförsäljning.Sedan tog det inte länge förrän han blev känd som den fantastiske korvhandlarknallen från Malung. Berömd och omtyckt i Finland, Norge och naturligtvis Sverige.

                       

Här har vi Hasse, till höger,  Han berättade lite om sitt liv på de sju haven i sin ungdom, livet som FN-soldat och hur det gick till att han blev korvhandlarknalle. Ett liv han älskar högt. En fantastisk livshistoria av en mycker färgstark person.

Nu var det dags för de 34 personer som deltagit att få i sig lite fika. De som hade ordnat med kaffe och härliga mackor var Åsa och Robert Hagström.

 

Text: Per och Helga Berg

Foto: Helga berg