Inte lika dyrt längre att flytta för seniorer

Det blir ofta dyrare för en pensionär att flytta till en hyresrätt än att flytta till en bostadsrätt eller bo kvar i sin villa. Det säger Fredrik von Platen, sakkunnig bostäder SPF Seniorerna, till Expressen.

Positivt för äldreomsorgen, men ordentligt omtag krävs också

SPF Seniorerna anser att alla nya resurser som tillförs äldreomsorgen är positiva, efter dagens besked från regeringen om tillskott till äldreomsorgen och införande av fast omsorgskontakt. Nu måste kommunerna fortsätta med kompetensutveckling och ge äldreomsorgen permanent högre prioritet.

Kvinnor – i dag slutar ni få pension. Det är dags för #pensionhelaåret

Om pensionsgapet mellan kvinnor och män räknas om till dagar på ett år slutar kvinnor att få pension i dag den 9 september, medan män fortsätter få pension hela året. Vi kräver ett rättvisare pensionssystem skriver Eva Eriksson i en debattartikel tillsammans med flera andra organisationer och politiska kvinnoförbund.

SPF Seniorerna om inkomstpensionstillägget – man borde ha valt en enklare lösning

Expressen skriver om besvikelsen och osäkerheten kring besluten om inkomstpensionstillägget som har skickats ut. Generellt borde man ha valt en enklare lösning, säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, till Expressen.

Negativ attityd mot att anställa äldre

Det finns en negativ attityd när det gäller att anställa äldre personer, visar en rapport från Skandia. Samtidigt som riktåldern för pension ska höjas till 67 år.

Åkesson och Dadgostar satsade på pensioner

Alltför låga pensioner blev ett tema i onsdagens partiledardebatt. Men bara för ytterlighetspartierna.

Barbro Westerholm: Det blev en stämpel att 70-plussare inte behövdes

”Svenskar är besatta av kronologisk ålder” Det säger Barbro Westerholm (L) i en stor intervju med Expressen och menar att nästa regering måste skärpa lagen mot åldersdiskriminering.

Omega-3 kan ge bättre minne hos Alzheimersjuka

Alzheimersjuka som ätit omega-3 fettsyror i början av sjukdomsförloppet får bättre resultat i minnestest. Det visar en studie från Örebro universitet.

H&M och Iris Apfel släpper kollektion

H&M inleder ett samarbete med Iris Apfel, nyligen 100 år fyllda. ”Stil handlar om att uttrycka sig och, framförallt, om attityd”, säger Iris Apfel i ett pressmeddelande.

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser

Bio Riobiografen Ljusdal